PIM MEIJERMAN EN ZIJN PROFESSIONELE ZOEKTOCHT
Hoewel hij zakelijk gezien plekje inmiddels aardig gevonden lijkt te hebben, was het niet meteen duidelijk voor Pim Meijerman wat hij wilde gaan doen met zijn leven na de middelbare school. Dat weet hij trouwens nog steeds niet helemáál zeker. En omdat dat zo is, heeft hij veel dingen geprobeerd. Nadat hij (letterlijk en figuurlijk) klaar was met de HAVO, begon de ‘studiekeuze-safari’.
Iene, miene, mutte?
Pim zat in een aantal bands, en kon redelijk basgitaar spelen. Hij begon zich zelfs al te gedragen als een elitaire muzieksnob. Na een paar audities en een vooropleiding kwam hij er al snel achter dat muziek vooral een hobby moest blijven. Net als bij zijn collega Dion passeerde ook bij Pim de politie kort de revue. Na het eerste sollicitatiegesprek en de informatieavonden was het al snel duidelijk dat een carrière bij de sterke arm der wet niet echt zijn roeping was. Uiteindelijk leek de keuze te vallen op Integrale Veiligheidskunde. Nadat hij zich een hernia had getild aan de wetboeken die altijd (!) mee moesten naar colleges, was dat ook voorbij. Maar wat doe je dan, als rechtgeaarde studiekeuzetwijfelaar?
HET LEGER IN?
Het leek zo klaar als een klontje: Pim zou ‘gewoon’ het leger in gaan. Toch lonkte de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, met de opleiding Communication & Multimedia Design in Arnhem. De kogel ging uiteindelijk niet door oorlogsgebied, maar door de spreekwoordelijke kerk, en Pim koos voor het hbo in Arnhem.
Tijdens zijn stageperiode bij een incubator voor jonge ondernemers schreef Pim zich in bij de KVK, want naast zijn stageactiviteiten kreeg hij ook veel opdrachten van de ondernemers om zich heen aangeboeden. Tijdens deze stage kwam Pim erachter dat video- en fotografie toch wel heel leuk was. Zowel het filmen/fotograferen, als de nabewerking van het geschoten materiaal begonnen ‘m steeds meer te interesseren.
ADSTUDEREN KUN JE LEREN
Het feit dat Pim écht werk kon tonen op zijn portfolio, zorgde dat het vinden van een afstudeerstage niet zo’n probleem was. Je springt er immers al snel bovenuit uit als je iets anders dan schoolopdrachtjes kunt laten zien. Daar hield het echter wel op met het leien dakje. Bedrijven die failliet gingen, vlak voordat het afstuderen zou beginnen, harde schijven die crashten voor het daadwerkelijke inlevermoment en een gigantische kloof tussen de theorie vanuit school en de praktijk van de opdrachtgever zorgden voor flink wat frustraties en vertraging. Pim liet zich echter niet uit het veld slaan, en rondde zijn opleiding uiteindelijk af bij Pappenheimers.
EEN NIEUWE UITDAGING: PAPPENHEIMERS ÉN PODCASTS
Na het afstuderen bleef Pim gewoon plakken. Er was een goede klik en in professioneel opzicht vervulde Pim een handige rol binnen het bedrijf. Ook kreeg hij alle vrijheid om nog wat ‘eigen’ ZZP-activiteiten uit te voeren, in combinatie met het werk voor Pappenheimers.
Kortom: nóg zo’n vent die video en fotografie leuk vindt. Hij vindt het zelfs zó leuk, dat hij samen met een paar anderen (waaronder een geestelijk vader van #hekje, één van de voorlopers van Pappenheimers) een podcast heeft over film.
Filmerds
Filmerds is een samentrekking van ‘film’ en ‘nerds’, dus dan weet je eigenlijk al genoeg. Neem maar eens een kijkje en abonneer je ook meteen, want dat loopt nog niet echt storm, met die volgers.
Oh, hebben we al gevraagd je te abonneren op Filmerds? Want dat kan via Youtube. Ze hebben ook een Podcast op Spotify, Apple Podcast, Stitcher en elke andere (podcast)app die er bestaat. Instagram en Facebook hebben ze ook, volg ze maar gewoon, want anders houden we er niet over op. Vooral Pim niet.