Candea College


Het Candea College is een school voor voortgezet onderwijs in Duiven. Leerlingen volgen er vwo-, havo-, mavo- en vmbo onderwijs en er is elke dag ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, onder het motto ‘maatwerk’.

Een middelbare school waar je zelf stiekem ook wel op had willen zitten

Het Candea College in Duiven is een vooruitstrevende middelbare school in Duiven, onder de rook van Arnhem. De school is een begrip in de regio en onderdeel van de Gelderse onderwijsgroep Quadraam. Het Candea staat bekend om haar focus op sterk technisch onderwijs. Daarnaast is gepersonaliseerd leren een hoeksteen van het schoolbeleid; er wordt ruimte geboden aan leerlingen om waar mogelijk een persoonlijke leerroute te volgen.

Van saaie stukken naar dynamisch digitaal

Onze eerste kennismaking met het Candea College stond in het teken van een interessante uitdaging. Zoals elke school, maakt ook het Candea elk jaar een schoolplan. Het is een rapport waarin de onderwijsontwikkeling tot in detail omschreven staat. Al met al rolt er dus al snel een respectabele stapel papier uit de printer. Maar wat gebeurt er met die stapel papier? Volgens het bestuur van het Candea College niet genoeg. Vandaar aan ons de vraag om van die stapel papier een dynamische webportal te maken. Zo is het geheel toegankelijk voor alle stakeholders. Bovendien ‘leeft’ het schoolplan zo het hele jaar door, in plaats van onderin een la te liggen stofhappen.

PAPPENHEIMERS ♥ Candea College

Het interessante aan het werken voor een onderwijsinstelling als het Candea College is dat de bevlogenheid waarmee leraren zich inzetten voor de ontwikkeling van kinderen doorgaans enorm aanstekelijk werkt. Zet je een interne projectgroep op, dan zijn er zó een aantal deelnemers te vinden die het belangrijk (en leuk) genoeg vinden om een inhoudelijke duit in het zakje te doen. In onze ogen is draagvlak de belangrijkste component van interne communicatieprojecten. De geloofwaardigheid en authenticiteit van een dergelijk project nemen enorm toe wanneer het gedragen en (mede) ontwikkeld wordt door de interne doelgroep waar het project op gericht is. Waar we soms nog wel eens wat koudwatervrees of soms zelfs weerstand ondervinden, is daar bij het Candea College geen sprake van. Dat maakt het ontwikkelen en uitrollen van een dergelijk project een stuk gemakkelijker, en de kans op succes wordt groter naarmate de doelgroep zelf eigenaarschap neemt over de inhoud en de boodschap. Mooi werk dus!

Bekijk een aantal van onze opdrachtgevers:

 • Kyros Hydrogen Solutions

  Kyros Hydrogen Solutions uit het Duitse Neuhaus-Schierschnitz is een technisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de opwekking, opslag en distributie van waterstof.

 • Centrum voor Parlementaire Geschiedenis

  Het CPG doet wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de parlementaire geschiedenis van Nederland na de Tweede Wereldoorlog.

 • SafeDrivePod

  SafeDrivePod helpt verzekeraars, leasemaatschappijen en fleet managers om het wereldwijde wegverkeer veiliger, voordeliger en milieuvriendelijker te maken.

 • Jannes & Mannes

  Jannes & Mannes is een webbureau in Den Haag. Slimme, digitale oplossingen maken is hun vak, waar ze met jarenlange ervaring erg bedreven in zijn geworden.

 • Candea College

  Het Candea College is een school voor voortgezet onderwijs in Duiven. Leerlingen krijgen er elke dag ruimte om zelf keuzes te maken, onder het motto 'maatwerk'.

 • Vesteda

  ‘Voel je thuis bij Vesteda’, dat is het streven van deze in Amsterdam gevestigde woningbelegger én verhuurder. Dat streven geldt zowel voor huurders als alle andere stakeholders.

 • Gelderland Academie – Provincie Gelderland & VNG

  Wij werken graag voor de Gelderland Academie, hét kennisplatform voor mensen die politieke functies bekleden in Provincie Gelderland.

 • Olsterhof

  De Olsterhof is een belevingsgerichte, landelijke lifestylewinkel. In een historisch pand met siertuin, café en terras vind je ontzettend veel hoogwaardige producten.

MEER WETEN?

Ik geef graag antwoord op je vragen:

Dion van den Berg
Dion van den Bergstrategie, concept, online & tekst
Dion kan je veel vertellen over strategische, tactische en operationele marketing en communicatie. Hij helpt je bij het bedenken, uitwerken en beheren van effectieve campagnes en het optimaliseren van middelen en kanalen. Ben je op zoek naar lekkere concepten met rake teksten, of een overkoepelende strategie? Vraag hem dan gerust eens op de koffie, of kom gezellig bij ons langs.