Gelderland Academie – Provincie Gelderland & VNG


De Gelderland Academie van Provincie Gelderland en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten is een platform waarop mensen die politieke functies bekleden kennis en ervaring kunnen opdoen en met elkaar kunnen delen.

Een kennisplatform voor de Gelderse politiek

Politiek bedrijven is een vak apart. Een politieke functie kent veel verantwoordelijkheden en vraagt dus om veel vaardigheden. Een beroepsopleiding is er niet echt, dus hoe leer je die vaardigheden dan? Door te doen, te trainen (en getraind te worden) met collega’s en specialisten, maar ook door een beroep te doen op een platform als de Gelderland Academie van Provincie Gelderland en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Waarborgen van de kwaliteit van het openbaar bestuur in Gelderland

De Gelderland Academie is het platform voor raadsleden, wethouders, burgemeesters, Statenleden, gedeputeerden en ambtenaren van gemeenten in Gelderland, en van de provincie Gelderland. Op dit platform kunnen zij praktijkgerichte kennis en ervaringen met elkaar delen. De Gelderland Academie organiseert daarnaast op verschillende momenten in het jaar kennis- en netwerkbijeenkomsten.

De Gelderland Academie is opgericht door de Provincie Gelderland en VNG Gelderland. De gezamenlijke missie is het helpen waarborgen van de kwaliteit en de continuïteit van het openbaar bestuur in Gelderland. Door de positie van lokale bestuurders en ambtenaren te versterken, zijn zij beter toegerust om hun taken goed uit te voeren.

Een thematische portal en verschillende mediaproducties

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 (en straks ook die van 2026) assisteerden wij Gelderland Academie bij het ontwikkelen en vullen van een portal, waarop lokale politieke partijen ontzettend veel kennis tot zich konden nemen omtrent verkiezingen op lokaal niveau. Dat begon al ruim een jaar van tevoren. Alle fasen in dit proces, van prille voorbereiding tot de laatste loodjes werden tot in detail uitgewerkt in zeven handzame modules. In datzelfde licht hielpen wij bij het opzetten en uitwerken van verschillende mediaproducties, zoals video-interviews, reportages en animaties. Daarnaast helpen wij de Gelderland Academie van Provincie Gelderland met het toegankelijk maken van producties voor een breed publiek en de productie van een podcast.

PAPPENHEIMERS ♥ Provincie Gelderland en de Gelderland Academie

Samenwerken met publieke instellingen of overheidsorganen is ontzettend interessant. Naast dat je een kijkje in de keuken krijgt van een complex systeem van processen, regelgeving en bestuurszaken, zijn de verschillende onderwerpen die in de mediaproducties langskomen erg boeiend. Als burgers van – én ondernemers in – Gelderland krijgen we in meer of mindere mate te maken met een groot gedeelte van de onderwerpen die behandeld worden, dus naast dat het interessant is, is het ook nog eens leerzaam. Tel daarbij op dat er veel leuke, aardige mensen werken bij de Gelderland Academie van Provincie Gelderland en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, en je hoort ons eigenlijk nergens over klagen.

Bekijk een aantal van onze opdrachtgevers:

 • Gelderland Academie – Provincie Gelderland & VNG

  Wij werken graag voor de Gelderland Academie, hét kennisplatform voor mensen die politieke functies bekleden in Provincie Gelderland.

 • Vesteda

  ‘Voel je thuis bij Vesteda’, dat is het streven van deze in Amsterdam gevestigde woningbelegger én verhuurder. Dat streven geldt zowel voor huurders als alle andere stakeholders.

 • Olsterhof

  De Olsterhof is een belevingsgerichte, landelijke lifestylewinkel. In een historisch pand met siertuin, café en terras vind je ontzettend veel hoogwaardige producten.

 • Kyros Hydrogen Solutions

  Kyros Hydrogen Solutions uit het Duitse Neuhaus-Schierschnitz is een technisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de opwekking, opslag en distributie van waterstof.

 • SafeDrivePod

  SafeDrivePod helpt verzekeraars, leasemaatschappijen en fleet managers om het wereldwijde wegverkeer veiliger, voordeliger en milieuvriendelijker te maken.

 • Centrum voor Parlementaire Geschiedenis

  Het CPG doet wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de parlementaire geschiedenis van Nederland na de Tweede Wereldoorlog.

 • Jannes & Mannes

  Jannes & Mannes is een webbureau in Den Haag. Slimme, digitale oplossingen maken is hun vak, waar ze met jarenlange ervaring erg bedreven in zijn geworden.

 • Candea College

  Het Candea College is een school voor voortgezet onderwijs in Duiven. Leerlingen krijgen er elke dag ruimte om zelf keuzes te maken, onder het motto 'maatwerk'.

MEER WETEN?

Ik geef graag antwoord op je vragen:

Dion van den Berg
Dion van den Bergstrategie, concept, online & tekst
Dion kan je veel vertellen over strategische, tactische en operationele marketing en communicatie. Hij helpt je bij het bedenken, uitwerken en beheren van effectieve campagnes en het optimaliseren van middelen en kanalen. Ben je op zoek naar lekkere concepten met rake teksten, of een overkoepelende strategie? Vraag hem dan gerust eens op de koffie, of kom gezellig bij ons langs.