3D renders voor Kyros Hydrogen Solutions


We maakten gedetailleerde, visuele weergaven van verschillende installaties van Kyros Hydrogen Solutions, voor gebruik op uiteenlopende kanalen en dragers.

Wanneer fotografie simpelweg niet toereikend is

Kyros Hydrogen Solutions maak geavanceerde waterstofinstallaties, waarbij fotografie niet altijd toereikend is om een goed beeld te geven van de verschillende installaties en implementatiemogelijkheden. Bovendien is het niet altijd fysiek mogelijk om een representatief beeld te schetsen van de producten van Kyros in een live setting. Daarom vroeg het bedrijf ons om natuurgetrouwe 3D renders te maken op basis van enkele van hun technische modelontwerpen, en deze van de juiste visuele context te voorzien.

Om te beginnen maken we een overzicht van welke producten en functionaliteiten er in beeld gebracht moeten worden. In het geval van Kyros moesten er bijvoorbeeld ook opengewerkte apparaten worden getoond, dus alleen de buitenschil is niet genoeg. Daarnaast is het essentieel dat we benadrukten dat de waterstofinstallatie gekoppeld is aan groene energiebronnen. Ook enkele toepassingen, zoals tanken en opslag, moesten een plek krijgen in verschillende uitingen en dragers.

Nadat duidelijk was welke ‘assets’ (onderdelen) geproduceerd moesten worden, hebben we een import test gedaan van technische bouwtekeningen in ons 3D  modeling programma. Met enkele aanpassingen (niet alle geheimen van de smit mogen immers in beeld) lukte het om een natuurgetrouwe, manipuleerbare versie van de 3d-modellen te construeren. We konden we aan de slag met het uitwerken van alle verschillende verschijningsvormen van modellen en settings waarin ze geplaatst moesten worden.

Het laat zich raden dat een complex technisch model met concurrentiegevoelige onderdelen niet één op één in een digitale weergave kan worden gepubliceerd. Door verschillende feedbackrondes te houden, en nauwgezet de instructies te volgen en alternatieve suggesties te doen, lukte het uiteindelijk om in verschillende sprints materiaal te maken dat goed ‘marketable’ was voor techneuten, en tegelijkertijd ook toegankelijk en aantrekkelijk genoeg was voor ’technieten’; zoals inkopers en budgethouders met minder specifieke maar meer globale kennis van zaken.

Toen alle neuzen dezelfde kant opstonden, was het tijd om wat visuele details te perfectioneren en een groot aantal renders te maken van de gecreëerde modellen en situaties. Na een laatste pass/no-pass ronde, bleven alleen de beste visuele representaties van de verschillende producten en implementatiemogelijkheden over. Deze werden toegevoegd aan de beeldbank van Kyros Hydrogen Solutions.

Het resultaat van deze opdracht is een brede diversiteit aan ‘schoon’ beeldmateriaal met detail shots, wide angle shots, producten met en zonder contextuele achtergronden en praktijksituaties waarbij alle afleiding die je normaliter bij een dergelijke installatie tegenkomt buiten spel is gezet. De verschillende 3D renders worden op de website gebruikt, maar ook op andere dragers, op beurzen en in sales decks. En last but not least: het is een kleine moeite voor ons geworden om een heel specifiek shot te creëren van één van de producten van Kyros Hydrogen Solutions, door simpelweg een nieuwe still image of zelfs video te maken aan de hand van de reeds geproduceerde 3D modellen.

Bekijk een aantal van onze projecten:

 • 2D en 3D animaties voor Kyros Hydrogen Solutions

  We maakten 2D en 3D animaties om potentiële klanten van Kyros Hydrogen Solutions de turnkey electrolyzers en het productieproces van waterstof te tonen.

 • Een uitgebreid en toegankelijk jaaroverzicht in de vorm van een website voor Vesteda

  We hielpen Vesteda met het opwaarderen van het jaaroverzicht naar een standalone, thematisch ingedeelde website met veel visuele context.

 • De Parlementaire Podcast van het CPG

  Voor het CPG maakten we de Parlementaire Podcast over verschillende onderwerpen die de Haagse agenda domineerden in de jaren 70.

 • Een laagdrempelig jaaroverzicht voor huurders van Vesteda

  Als pilotproject voor Vesteda maakten we een laagdrempelig jaaroverzicht voor huurders, in de vorm van een infographic.

 • Klantonderzoek onder huurders van Vesteda

  We hielpen Vesteda met klantonderzoek in verschillende soorten en maten, om de informatiebehoeften van huurders boven tafel te krijgen.

 • Beursstand voor Kyros Hydrogen Solutions

  Kyros Hydrogen Solutions neemt jaarlijks deel aan verschillende beurzen, en vroeg ons een booth design te maken voor haar beursstand.

 • De SafeDrivePodcast van SafeDrivePod

  Samen met SafeDrivePod produceerden we de safedrivepodcast en tientallen fragmenten voor 'embeds' en social media posts.

 • Een kennisportal over gemeenteraadsverkiezingen voor de Gelderland Academie

  Voor alle leden van politieke partijen ontwikkelden we een kennisportal met concrete tips en adviezen in aanloop naar de raadsverkiezingen.

 • Een dynamisch schoolplan in de vorm van een thematische website voor het Candea College

  We hielpen het Candea College om van hun schoolplan op papier een dynamische, thematische website voor verschillende stakeholders te maken.

 • Een thematische site voor het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis

  We hielpen het CPG om hun uitgebreide publicatie over politiek in de jaren 70 te versterken met digitale content op een thematische website.

 • Rebranding en ontwikkeling huisstijl voor SafeDrivePod

  Na een snelle interne doorontwikkeling van SafeDrivePod, was het hoog tijd om ook de look and feel van het merk naar een hoger niveau te tillen.

 • 3D renders voor Kyros Hydrogen Solutions

  Gedetailleerde, visuele weergaven van verschillende installaties van Kyros Hydrogen Solutions, voor gebruik op verschillende kanalen en dragers.

 • Illustraties en animaties voor Vesteda

  We maakten illustraties en animaties bij verschillende situaties, thema's en onderwerpen voor huurders van Vesteda.

 • Een modulaire sales pack voor Kyros Hydrogen Solutions

  We maakten een modulaire sales pack voor Kyros Hydrogen Solutions: promotioneel drukwerk dat in verschillende samenstellingen kan worden uitgereikt.

 • Contentoptimalisatie en SEO voor Kyros Hydrogen Solutions

  We optimaliseerden de website van Kyros Hydrogen Solutions, voor een betere indexatie, een relevanter informatieaanbod en meer sales qualified leads.

MEER WETEN?

Ik geef graag antwoord op je vragen:

Dion van den Berg
Dion van den Bergstrategie, concept, online & tekst
Dion kan je veel vertellen over strategische, tactische en operationele marketing en communicatie. Hij helpt je bij het bedenken, uitwerken en beheren van effectieve campagnes en het optimaliseren van middelen en kanalen. Ben je op zoek naar lekkere concepten met rake teksten, of een overkoepelende strategie? Vraag hem dan gerust eens op de koffie, of kom gezellig bij ons langs.