BOAR

Van een deuk in een bus naar een nieuw bedrijfsconcept

In het kort:

Het autoschadeherstelvak in Nederland is een harde business. Met marges van ongeveer 3% is het hard bikkelen voor je centen. Een paar onvoorziene kosten in je bedrijf en je ligt op je gat. Niet bepaald een fijn vooruitzicht voor een ondernemer. Zeker eentje met een flinke skill set in huis op het gebied van autoreparatie. Voor de eigenaar van Carfix, een schadeherstelbedrijf in Westervoort, ontwikkelden we een toekomstbestendig bedrijfsconcept met twee labels, waaronder hij en zijn personeel hun specialisme op een andere manier zouden kunnen inzetten: BOAR Classics en BOAR Customs.

 

…En nu alle sappige details:

Het was een zonnige lentedag in 2017 toen het telefoontje kwam: één van onze stagiairs (we noemen geen namen) had onze trots, een zilvergrijze Volkswagen Transporter, achteruit in een geparkeerde Volvo V70 gereden. Oef! Dat was slikken, zeker omdat ze onderweg waren om foto’s te maken voor de verkoop van het desbetreffende voertuig. Een snel telefoontje naar iemand uit ons netwerk en we hadden een schadehersteller gevonden die de reparatie zou kunnen uitvoeren: Carfix in Duiven.

Ter plekke aangekomen bleek eigenaar Jorick een oude kennis te zijn. We raakten in gesprek en toen bleek dat ook Carfix wel wat hulp kon gebruiken. Met name bij de online aanwezigheid van het bedrijf. De website was verouderd en social media waren abracadabra voor Jorick. En laat dat nou net zijn wat wij elke dag doen. Een mooie samenwerking was geboren.

Na een tijdje komt Jorick naar ons toe: Hij is een beetje klaar met schadeherstel. De marges worden steeds kleiner (ja, verzekeraars, we kijken naar jullie) Het werk is eigenlijk niet zo heel boeiend. En, niet onbelangrijk, klanten vinden het ook niet leuk om geld uit te geven aan het repareren van schade; het is al vervelend dat je een deuk in je auto hebt en dan moet je er vaak ook nog voor betalen. Of we daar wat aan wilden doen.

“Jorick, wat vind je nou écht mooi werk om te doen?”

“Oe, klassieke auto’s opknappen! Dat heb ik in het verleden vaak voor een klant gedaan. Dat was gaaf! En: dikke auto’s nog nét even een stukje dikker maken dan ze al zijn. Door subtiele accentkleuren, custom uitlaten, dat soort dingen. Maar dan wel smaakvol, ik ben geen stoeptuner.”

“Ah, dat klinkt goed. Lijken de mensen voor wie je dat zou doen een beetje op elkaar?”

“Nou, eigenlijk niet. Sterker, ze zijn heel verschillend.”

“En kunnen die mensen zien wanneer iets écht goed gedaan is?”

“Nee, dat is voor een leek niet altijd even makkelijk. Daarom zijn er ook zoveel prutsers actief.”

“Okee, we beginnen bij het ‘waarheen waarvoor’ en gaan van daaruit verder.”

“Ja, graag!”