Contentoptimalisatie en SEO voor Kyros Hydrogen Solutions


Om de website van Kyros Hydrogen Solutions beter te laten indexeren in zoekmachines, en meer sales qualified leads te genereren, hebben we een zeer uitgebreide optimalisatieslag uitgevoerd.

De puntjes op de Griekse y

Kyros Hydrogen Solutions opereert in een van origine traditionele markt, waar in een kort tempo ontzettend veel is veranderd. In 2021 assisteerden wij ze bij het maken van een quick and dirty website, zodat het bedrijf niet alleen in de boeken, maar ook online een plek in de markt kreeg. Meer dan dat was het niet: een website met contactgegevens en beperkte informatie, simpelweg als bewijs van bestaan. Dat hier het één en ander aan verbeterd kon worden was helder, maar soms is time to market (of marktintroductietijd) belangrijker dan de puntjes op de spreekwoordelijke i. Hoog tijd dus om de website flink onder handen te nemen.

Samen met het kernteam van Kyros Hydrogen Solutions hebben we ons vrij direct na de lancering van de tijdelijke website gebogen over het daadwerkelijke verhaal dat het bedrijf wilde overbrengen. In plaats van de traditionele inside-out benadering, hebben we gelijk het perspectief veranderd toen we bezig gingen met de doorontwikkeling. We hebben gekozen voor een vraaggerichte benadering voor specifieke doelgroepen, en de vragen die op techbeurzen veelvuldig door potentiële klanten aan het bedrijf gesteld werden, omgetoverd in een informatieaanbod.

Zoals gebruikelijk gooien we bij een doorontwikkeling niet direct alles wat er is overboord. We maakten eerst een schifting in wat goed was, wat beter kon, en wat feitelijk helemaal nergens (meer) op sloeg. Vervolgens hebben we per pagina een overzicht gemaakt van de verschillende inhoudelijke en visuele elementen, uiteraard gekoppeld aan relevante zoekwoorden en informatiebehoeften voor de doelgroep.

Nadat we het met zijn allen eens waren over het contentplan, zijn we begonnen met de productie. We hebben ervoor gekozen om de optimalisatie niet op een testomgeving, maar direct in de live-omgeving door te voeren, pagina voor pagina, en soms zelfs per pagina-onderdeel. Je moet weten dat de waterstofmarkt internationaal gezien een enorme groeimarkt is, en vooral bij het opdoemen van de energiecrisis letterlijk elke dag telde. Een beetje spannend misschien, maar door de hoge nood wel het voordeel dat na publicatie per subonderdeel direct verbetering zichtbaar was, en er zo min mogelijk vertraging zat in de indexering.

Een half Duits bedrijf zonder Duitstalige website, dat is natuurlijk geen porem. De van origine Engelstalige website hebben we daarom eerst in het Engels geoptimaliseerd, waarna vrij direct de Duitse vertalingen en optimalisatie is ingezet, in nauwe samenwerking met het team van Kyros Hydrogen Solutions. Door de grote influx aan informatieaanvragen en offerteverzoeken, hebben we daarnaast het contactformulier en de flow ernaartoe (verschillende call to action banners) verbeterd en vooral ook de distributie van klantverzoeken aangepakt.

Het resultaat van deze opdracht is een website die veel beter en voor een specifieke doelgroep het aanbod van Kyros over het voetlicht brengt. Een tikje traditioneel en zakelijk misschien, maar daarbij opereren we volledig in lijn van de verwachtingen van de doelgroep. En niet zonder resultaat: vooral de lead capturing, samen met de intensieve beursdeelnames van het bedrijf in heel Europa, is erg succesvol; de mailbox loopt over van de offerteverzoeken en informatieaanvragen, dus de ROI op deze marketinginvestering is dubbel en dik terugverdiend.

Bekijk een aantal van onze projecten:

 • Een kennisportal over gemeenteraadsverkiezingen voor de Gelderland Academie

  Voor alle leden van politieke partijen ontwikkelden we een kennisportal met concrete tips en adviezen in aanloop naar de raadsverkiezingen.

 • Klantonderzoek onder huurders van Vesteda

  We hielpen Vesteda met klantonderzoek in verschillende soorten en maten, om de informatiebehoeften van huurders boven tafel te krijgen.

 • Een modulaire sales pack voor Kyros Hydrogen Solutions

  We maakten een modulaire sales pack voor Kyros Hydrogen Solutions: promotioneel drukwerk dat in verschillende samenstellingen kan worden uitgereikt.

 • 3D renders voor Kyros Hydrogen Solutions

  Gedetailleerde, visuele weergaven van verschillende installaties van Kyros Hydrogen Solutions, voor gebruik op verschillende kanalen en dragers.

 • Een laagdrempelig jaaroverzicht voor huurders van Vesteda

  Als pilotproject voor Vesteda maakten we een laagdrempelig jaaroverzicht voor huurders, in de vorm van een infographic.

 • De Parlementaire Podcast van het CPG

  Voor het CPG maakten we de Parlementaire Podcast over verschillende onderwerpen die de Haagse agenda domineerden in de jaren 70.

 • Een uitgebreid en toegankelijk jaaroverzicht in de vorm van een website voor Vesteda

  We hielpen Vesteda met het opwaarderen van het jaaroverzicht naar een standalone, thematisch ingedeelde website met veel visuele context.

 • De SafeDrivePodcast van SafeDrivePod

  Samen met SafeDrivePod produceerden we de safedrivepodcast en tientallen fragmenten voor 'embeds' en social media posts.

 • 2D en 3D animaties voor Kyros Hydrogen Solutions

  We maakten 2D en 3D animaties om potentiële klanten van Kyros Hydrogen Solutions de turnkey electrolyzers en het productieproces van waterstof te tonen.

 • Contentoptimalisatie en SEO voor Kyros Hydrogen Solutions

  We optimaliseerden de website van Kyros Hydrogen Solutions, voor een betere indexatie, een relevanter informatieaanbod en meer sales qualified leads.

 • Illustraties en animaties voor Vesteda

  We maakten illustraties en animaties bij verschillende situaties, thema's en onderwerpen voor huurders van Vesteda.

 • Beursstand voor Kyros Hydrogen Solutions

  Kyros Hydrogen Solutions neemt jaarlijks deel aan verschillende beurzen, en vroeg ons een booth design te maken voor haar beursstand.

 • Rebranding en ontwikkeling huisstijl voor SafeDrivePod

  Na een snelle interne doorontwikkeling van SafeDrivePod, was het hoog tijd om ook de look and feel van het merk naar een hoger niveau te tillen.

 • Een dynamisch schoolplan in de vorm van een thematische website voor het Candea College

  We hielpen het Candea College om van hun schoolplan op papier een dynamische, thematische website voor verschillende stakeholders te maken.

 • Een thematische site voor het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis

  We hielpen het CPG om hun uitgebreide publicatie over politiek in de jaren 70 te versterken met digitale content op een thematische website.

MEER WETEN?

Ik geef graag antwoord op je vragen:

Dion van den Berg
Dion van den Bergstrategie, concept, online & tekst
Dion kan je veel vertellen over strategische, tactische en operationele marketing en communicatie. Hij helpt je bij het bedenken, uitwerken en beheren van effectieve campagnes en het optimaliseren van middelen en kanalen. Ben je op zoek naar lekkere concepten met rake teksten, of een overkoepelende strategie? Vraag hem dan gerust eens op de koffie, of kom gezellig bij ons langs.