Illustraties en animaties voor Vesteda


We maakten illustraties en animaties bij verschillende situaties, thema’s en onderwerpen voor huurders van Vesteda.

Thematische illustraties en animaties voor online gebruik

Na een succesvolle pilot bij Vesteda, een uitgebreid klantonderzoek onder huurders van Vesteda, begonnen we met het ontwikkelen van een standalone website, die dienst zou doen als jaaroverzicht voor huurders. Het concept achter deze website is een representatie van een landschap, met daarin vier dorpen, steden of wijken, die elk een thema vertegenwoordigen. Klik je door, dan zoom je als het ware in op een appartementencomplex, waarop (en waarin) het thema en alle bijbehorende deelonderwerpen worden uitgebeeld. Dit concept vroeg om een flinke productieslag, waarbij elk hoofdthema en elk deelonderwerp moest worden voorzien van visuele context.

Met vijf hoofdthema’s, vier tot vijf deelonderwerpen en nog wat andere visuele aankleding, begonnen we met het maken van een ontwerpdocument en een assetlijst. Op die manier hielden we overzicht in de productie van 30+ losse animaties, met elk een (statische) illustratie. Een aantal animatoren en illustratoren konden zo tegelijkertijd aan de productie werken, en dezelfde stijl en instructies volgen voor elke asset. Omdat niet ieder hoofd- of deelonderwerp een jaar later nog relevant was, hebben we voor de volgende versie van het jaaroverzicht dezelfde methode gebruikt. In totaal zijn er zo in een tamelijk korte tijd meer dan 50 op zichzelf staande animaties en illustraties geproduceerd.

De animaties hadden als essentieel kenmerk dat ze ‘loopable’ moesten zijn. Korte animaties met een herhalend patroon en dusdanig gefabriceerd, dat ze platformonafhankelijk inzetbaar zouden zijn. Zo konden we ze niet alleen embedden in de website, maar waren ze ook geschikt voor gebruik in nieuwsbrieven en op social media. De illustraties waren afgeleid van de animaties, met als belangrijke voorwaarde dat ook zónder beweging de boodschap duidelijk zou moeten blijven. Vooral op de website was de integratie met de achtergrond van belang: De animaties en illustraties hadden een contextuele link met de achtergronden op de pagina, wat zowel op desktop als op mobiel goed overeind moest blijven. Een volledig ‘responsive’ concept met vaste posities dus. Een aardige uitdaging, maar een leuke om te kraken!

Het komt niet vaak voor dat we binnen de kaders van één opdracht meer dan 50 op zichzelf staande animaties en evenveel illustraties moeten maken. Bij de keren dat het wél voorkomt, zijn we maar al te blij dat we ons projectmanagement goed op orde hebben. Dat maakt dat we met een klein team toch vrij vlot kunnen produceren, zelfs als we binnen een opdracht qua mankracht on the fly moeten opschalen en met strakke deadlines werken. Als vervolgens de opdrachtgever én de doelgroep blij zijn met het eindresultaat, dan gaan je wangetjes daar toch een beetje extra van gloeien. Een gave opdracht en een fantastische uitdaging!

Bekijk een aantal van onze projecten:

 • Een kennisportal over gemeenteraadsverkiezingen voor de Gelderland Academie

  Voor alle leden van politieke partijen ontwikkelden we een kennisportal met concrete tips en adviezen in aanloop naar de raadsverkiezingen.

 • Klantonderzoek onder huurders van Vesteda

  We hielpen Vesteda met klantonderzoek in verschillende soorten en maten, om de informatiebehoeften van huurders boven tafel te krijgen.

 • Contentoptimalisatie en SEO voor Kyros Hydrogen Solutions

  We optimaliseerden de website van Kyros Hydrogen Solutions, voor een betere indexatie, een relevanter informatieaanbod en meer sales qualified leads.

 • Beursstand voor Kyros Hydrogen Solutions

  Kyros Hydrogen Solutions neemt jaarlijks deel aan verschillende beurzen, en vroeg ons een booth design te maken voor haar beursstand.

 • 2D en 3D animaties voor Kyros Hydrogen Solutions

  We maakten 2D en 3D animaties om potentiële klanten van Kyros Hydrogen Solutions de turnkey electrolyzers en het productieproces van waterstof te tonen.

 • Een thematische site voor het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis

  We hielpen het CPG om hun uitgebreide publicatie over politiek in de jaren 70 te versterken met digitale content op een thematische website.

 • De SafeDrivePodcast van SafeDrivePod

  Samen met SafeDrivePod produceerden we de safedrivepodcast en tientallen fragmenten voor 'embeds' en social media posts.

 • Een uitgebreid en toegankelijk jaaroverzicht in de vorm van een website voor Vesteda

  We hielpen Vesteda met het opwaarderen van het jaaroverzicht naar een standalone, thematisch ingedeelde website met veel visuele context.

 • Een laagdrempelig jaaroverzicht voor huurders van Vesteda

  Als pilotproject voor Vesteda maakten we een laagdrempelig jaaroverzicht voor huurders, in de vorm van een infographic.

 • De Parlementaire Podcast van het CPG

  Voor het CPG maakten we de Parlementaire Podcast over verschillende onderwerpen die de Haagse agenda domineerden in de jaren 70.

 • Illustraties en animaties voor Vesteda

  We maakten illustraties en animaties bij verschillende situaties, thema's en onderwerpen voor huurders van Vesteda.

 • Rebranding en ontwikkeling huisstijl voor SafeDrivePod

  Na een snelle interne doorontwikkeling van SafeDrivePod, was het hoog tijd om ook de look and feel van het merk naar een hoger niveau te tillen.

 • Een modulaire sales pack voor Kyros Hydrogen Solutions

  We maakten een modulaire sales pack voor Kyros Hydrogen Solutions: promotioneel drukwerk dat in verschillende samenstellingen kan worden uitgereikt.

 • Een dynamisch schoolplan in de vorm van een thematische website voor het Candea College

  We hielpen het Candea College om van hun schoolplan op papier een dynamische, thematische website voor verschillende stakeholders te maken.

 • 3D renders voor Kyros Hydrogen Solutions

  Gedetailleerde, visuele weergaven van verschillende installaties van Kyros Hydrogen Solutions, voor gebruik op verschillende kanalen en dragers.

MEER WETEN?

Ik geef graag antwoord op je vragen:

Dion van den Berg
Dion van den Bergstrategie, concept, online & tekst
Dion kan je veel vertellen over strategische, tactische en operationele marketing en communicatie. Hij helpt je bij het bedenken, uitwerken en beheren van effectieve campagnes en het optimaliseren van middelen en kanalen. Ben je op zoek naar lekkere concepten met rake teksten, of een overkoepelende strategie? Vraag hem dan gerust eens op de koffie, of kom gezellig bij ons langs.