Klantonderzoek onder huurders van Vesteda


We hielpen Vesteda met klantonderzoek in verschillende soorten en maten, om de informatiebehoeften van huurders boven tafel te krijgen.

Vragen stellen helpt je een beter verhaal te vertellen

Na een succesvolle pilot bij Vesteda werd het tijd om het jaaroverzicht voor huurders aanzienlijk op te waarderen. Klantonderzoek doe je wat ons betreft door veelvuldig vragen te stellen aan de doelgroep. Dus niet alleen achteraf, maar ook voorafgaand aan – en zelfs tijdens – de ontwikkeling van je communicatie- en marketingactiviteiten. Door met regelmaat en op verschillende manieren de doelgroep te raadplegen en een gemakkelijke toegankelijke panel op te zetten met vertegenwoordigers uit de doelgroep, slaagden we erin om de boodschap van Vesteda in haar jaaroverzicht jaar op jaar beter af te stemmen op de informatiebehoefte. Ook de presentatievorm werd elk opeenvolgend jaar aantrekkelijker, overzichtelijker en gebruiksvriendelijker.

Het jaaroverzicht 2018 was een pilotproject van de afdeling huurderstevredenheid. Het doel was om te peilen of huurders het op prijs zouden stellen om naast de reguliere informatie die zij van hun verhuurder ontvingen, ook informatie over Vesteda zelf te ontvangen, en over ontwikkelingen binnen het bedrijf en de markt. Ons eerste peiling wees uit dat het jaaroverzicht zowel intern en extern warm werd ontvangen. Toen de pilotfase voorbij was, kozen we ervoor om de nieuwe editie van het jaaroverzicht voor huurders flink uit te breiden, gebaseerd op de input uit het vooronderzoek.

Om de behoeften van de doelgroep te peilen en de input om te zetten in een meer doordacht verhaal, begonnen we met een kwantitatief onderzoek. Een online vragenformulier, met deels gesloten en deels open vragen over het jaaroverzicht dat in de pilot was gepubliceerd gaf voedingsbodem voor ons om het concept aan te scherpen. Daarnaast werd een huurderspanel opgericht, met de mogelijkheid voor huurders om zich ervoor aan te melden. Het doel van het panel: dieper ingaan op de materie, zodat de te verkondigen boodschappen en thema’s beter zouden aansluiten bij de behoeften van de doelgroep. Tijdens de doorontwikkeling van het concept van het jaaroverzicht, hebben we de doelgroep geraadpleegd over de inhoud, maar ook over de vorm. Zo wisten we zeker dat we niet blind op onze eigen aannamen voeren. Een boel werk? Best wel. Maar ook vrij onmisbaar, wanneer je een nieuwe concept lanceert voor een nogal diverse doelgroep.

Gewapend met relevante, getoetste input uit de doelgroep, waren we in staat om het jaaroverzicht voor huurders veel meer body te geven. We wisten waar we de focus moesten leggen, en tot hoever we konden gaan qua verdieping. Het huurderspanel en de mogelijkheid voor huurders om zich ervoor aan te melden werd zelfs integraal onderdeel van het jaaroverzicht. Het huurderspanel werd vervolgens ook ingezet om andere vragen, ideeën en projecten te toetsen bij huurders.

Programmamanager Simone Blüm van Vesteda over klantonderzoek

Programmamanager huurderstevredenheid Simone Blüm van Vesteda vertelt over hoe we hebben geholpen om klantonderzoek te integreren in haar werkzaamheden:

“Klanten vinden het leuk om mee te doen aan klantonderzoek. Ze voelen zich gehoord en gewaardeerd.”

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring.
Ik Accepteer

Bekijk een aantal van onze projecten:

 • Een uitgebreid en toegankelijk jaaroverzicht in de vorm van een website voor Vesteda

  We hielpen Vesteda met het opwaarderen van het jaaroverzicht naar een standalone, thematisch ingedeelde website met veel visuele context.

 • De SafeDrivePodcast van SafeDrivePod

  Samen met SafeDrivePod produceerden we de safedrivepodcast en tientallen fragmenten voor 'embeds' en social media posts.

 • Illustraties en animaties voor Vesteda

  We maakten illustraties en animaties bij verschillende situaties, thema's en onderwerpen voor huurders van Vesteda.

 • De Parlementaire Podcast van het CPG

  Voor het CPG maakten we de Parlementaire Podcast over verschillende onderwerpen die de Haagse agenda domineerden in de jaren 70.

 • Beursstand voor Kyros Hydrogen Solutions

  Kyros Hydrogen Solutions neemt jaarlijks deel aan verschillende beurzen, en vroeg ons een booth design te maken voor haar beursstand.

 • 2D en 3D animaties voor Kyros Hydrogen Solutions

  We maakten 2D en 3D animaties om potentiële klanten van Kyros Hydrogen Solutions de turnkey electrolyzers en het productieproces van waterstof te tonen.

 • Een kennisportal over gemeenteraadsverkiezingen voor de Gelderland Academie

  Voor alle leden van politieke partijen ontwikkelden we een kennisportal met concrete tips en adviezen in aanloop naar de raadsverkiezingen.

 • Rebranding en ontwikkeling huisstijl voor SafeDrivePod

  Na een snelle interne doorontwikkeling van SafeDrivePod, was het hoog tijd om ook de look and feel van het merk naar een hoger niveau te tillen.

 • 3D renders voor Kyros Hydrogen Solutions

  Gedetailleerde, visuele weergaven van verschillende installaties van Kyros Hydrogen Solutions, voor gebruik op verschillende kanalen en dragers.

 • Een laagdrempelig jaaroverzicht voor huurders van Vesteda

  Als pilotproject voor Vesteda maakten we een laagdrempelig jaaroverzicht voor huurders, in de vorm van een infographic.

 • Klantonderzoek onder huurders van Vesteda

  We hielpen Vesteda met klantonderzoek in verschillende soorten en maten, om de informatiebehoeften van huurders boven tafel te krijgen.

 • Een dynamisch schoolplan in de vorm van een thematische website voor het Candea College

  We hielpen het Candea College om van hun schoolplan op papier een dynamische, thematische website voor verschillende stakeholders te maken.

 • Contentoptimalisatie en SEO voor Kyros Hydrogen Solutions

  We optimaliseerden de website van Kyros Hydrogen Solutions, voor een betere indexatie, een relevanter informatieaanbod en meer sales qualified leads.

 • Een thematische site voor het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis

  We hielpen het CPG om hun uitgebreide publicatie over politiek in de jaren 70 te versterken met digitale content op een thematische website.

 • Een modulaire sales pack voor Kyros Hydrogen Solutions

  We maakten een modulaire sales pack voor Kyros Hydrogen Solutions: promotioneel drukwerk dat in verschillende samenstellingen kan worden uitgereikt.

MEER WETEN?

Ik geef graag antwoord op je vragen:

Dion van den Berg
Dion van den Bergstrategie, concept, online & tekst
Dion kan je veel vertellen over strategische, tactische en operationele marketing en communicatie. Hij helpt je bij het bedenken, uitwerken en beheren van effectieve campagnes en het optimaliseren van middelen en kanalen. Ben je op zoek naar lekkere concepten met rake teksten, of een overkoepelende strategie? Vraag hem dan gerust eens op de koffie, of kom gezellig bij ons langs.