De SafeDrivePodcast van SafeDrivePod


Samen met SafeDrivePod maakten we de SafeDrivePodcast en tientallen fragmenten voor ‘embeds’ en social media posts over mobiliteitsvraagstukken.

Een podcast voor professionals in de mobiliteitsbranche

Als innovator in de mobiliteits- en verkeersveiligheidsbranche wil SafeDrivePod graag op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de markt. Om voorop te lopen, moet je immers wel eerst weten welke kant iedereen op wil. Om die voorverkenning voor iedereen iets gemakkelijker en aangenamer te maken, is de SafeDrivePodcast in het leven geroepen. Een podcast die gemaakt is voor én door mensen die werkzaam zijn in de mobiliteitsbranche, en die net als SafeDrivePod graag op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de sector.

SafeDrivePod zoekt altijd naar afwisselende manieren om de markt te activeren. Verkeersveiligheid is een mobiliteitsvraagstuk dat samenhangt met vrijwel alle andere vraagstukken binnen de mobiliteitsbranche. Wegverkeer is immers inherent gevaarlijk, dus moet je bij elke handeling opletten wat je doet. Niet alleen als je deelneemt aan het verkeer, maar ook als je dingen ontwikkelt voor het verkeer. Gesprekken over innovatie en uitdagingen binnen de markt zijn aan de orde van de dag. Wat SafeDrivePod wilde, is deze gesprekken in het openbaar en op een gestructureerde manier voeren. Naast regelmatige publicaties op de website en social media, leek een podcast dan ook een perfect fit. Na het ontwikkelen van een format, konden we de productie van het pilotseizoen plannen.

SafeDrivePod neemt de presentatie voor haar eigen rekening, en nodigt mensen uit voor de #safedrivepodcast, die een interessant en nieuw geluid kunnen laten horen, en hoopt daarmee kijkers en luisteraars te inspireren. Wat vanaf het begin af aan meespeelde bij de productie, is dat we een vehikel zochten om op een betaalbare manier kwalitatieve, interessante content te maken, die ook binnen een bredere context dan enkel de podcastafleveringen kon worden gebruikt. Korte fragmenten uit de podcast, kunnen zo op zichzelf staand gebruikt worden in andere media. Denk aan embeds op de website, in presentaties en op social media. Deze ‘hapklare brokken’ geven cachet aan de context waarbinnen ze gebruikt worden, en nodigen uit tot verkenning. Bovendien zit er ontzettend veel meerwaarde in het feit dat niet SafeDrivePod zelf, maar een externe partij de agendasetting verzorgt, en zo de boodschap van SafeDrivePod kracht bijzet. De keuze om ook video in het concept te betrekken, was vanaf het begin af aan dus een vanzelfsprekendheid: videofragmenten hebben immers véél meer aantrekkingskracht dan audiofragmenten, als je ze in een digitale context presenteert.

Het resultaat van onze gezamenlijke inspanningen is een reeks ontspannen podcastafleveringen, én een veertigtal fragmenten waarin externe partijen context geven aan zaken waar SafeDrivePod zich dagelijks mee mee bezig houdt. Toegegeven; het is géén podcast voor het grote publiek en grote cijfers, maar een niche podcast voor innovators. beinvloeders en beslissingsmakers binnen de mobiliteitsbranche. Dat deze zelf een grote rol spelen in de totstandkoming van de afleveringen, zegt iets over het draagvlak binnen de sector voor een dergelijk format. Het is een interessant mediaconcept geworden, waar niet alleen verdiepende content, maar ook een rijke bron aan cases, testimonials, aanbevelingen en professionele tips uit voortvloeit, in een format dat tegen betrekkelijk lage kosten multimediaal en crossplatform kan worden ingezet.

Bekijk de SafeDrivePodcast op Youtube

Luister of kijk de SafeDrivePodcast op Spotify

Bekijk een aantal van onze projecten:

 • Klantonderzoek onder huurders van Vesteda

  We hielpen Vesteda met klantonderzoek in verschillende soorten en maten, om de informatiebehoeften van huurders boven tafel te krijgen.

 • Een kennisportal over gemeenteraadsverkiezingen voor de Gelderland Academie

  Voor alle leden van politieke partijen ontwikkelden we een kennisportal met concrete tips en adviezen in aanloop naar de raadsverkiezingen.

 • 3D renders voor Kyros Hydrogen Solutions

  Gedetailleerde, visuele weergaven van verschillende installaties van Kyros Hydrogen Solutions, voor gebruik op verschillende kanalen en dragers.

 • 2D en 3D animaties voor Kyros Hydrogen Solutions

  We maakten 2D en 3D animaties om potentiële klanten van Kyros Hydrogen Solutions de turnkey electrolyzers en het productieproces van waterstof te tonen.

 • Een dynamisch schoolplan in de vorm van een thematische website voor het Candea College

  We hielpen het Candea College om van hun schoolplan op papier een dynamische, thematische website voor verschillende stakeholders te maken.

 • De SafeDrivePodcast van SafeDrivePod

  Samen met SafeDrivePod produceerden we de safedrivepodcast en tientallen fragmenten voor 'embeds' en social media posts.

 • Een thematische site voor het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis

  We hielpen het CPG om hun uitgebreide publicatie over politiek in de jaren 70 te versterken met digitale content op een thematische website.

 • Een modulaire sales pack voor Kyros Hydrogen Solutions

  We maakten een modulaire sales pack voor Kyros Hydrogen Solutions: promotioneel drukwerk dat in verschillende samenstellingen kan worden uitgereikt.

 • Een uitgebreid en toegankelijk jaaroverzicht in de vorm van een website voor Vesteda

  We hielpen Vesteda met het opwaarderen van het jaaroverzicht naar een standalone, thematisch ingedeelde website met veel visuele context.

 • De Parlementaire Podcast van het CPG

  Voor het CPG maakten we de Parlementaire Podcast over verschillende onderwerpen die de Haagse agenda domineerden in de jaren 70.

 • Illustraties en animaties voor Vesteda

  We maakten illustraties en animaties bij verschillende situaties, thema's en onderwerpen voor huurders van Vesteda.

 • Rebranding en ontwikkeling huisstijl voor SafeDrivePod

  Na een snelle interne doorontwikkeling van SafeDrivePod, was het hoog tijd om ook de look and feel van het merk naar een hoger niveau te tillen.

 • Een laagdrempelig jaaroverzicht voor huurders van Vesteda

  Als pilotproject voor Vesteda maakten we een laagdrempelig jaaroverzicht voor huurders, in de vorm van een infographic.

 • Beursstand voor Kyros Hydrogen Solutions

  Kyros Hydrogen Solutions neemt jaarlijks deel aan verschillende beurzen, en vroeg ons een booth design te maken voor haar beursstand.

 • Contentoptimalisatie en SEO voor Kyros Hydrogen Solutions

  We optimaliseerden de website van Kyros Hydrogen Solutions, voor een betere indexatie, een relevanter informatieaanbod en meer sales qualified leads.

MEER WETEN?

Ik geef graag antwoord op je vragen:

Dion van den Berg
Dion van den Bergstrategie, concept, online & tekst
Dion kan je veel vertellen over strategische, tactische en operationele marketing en communicatie. Hij helpt je bij het bedenken, uitwerken en beheren van effectieve campagnes en het optimaliseren van middelen en kanalen. Ben je op zoek naar lekkere concepten met rake teksten, of een overkoepelende strategie? Vraag hem dan gerust eens op de koffie, of kom gezellig bij ons langs.