Een uitgebreid en toegankelijk jaaroverzicht in de vorm van een website voor Vesteda


We hielpen Vesteda met het opwaarderen van het jaaroverzicht naar een standalone, thematisch ingedeelde website met ontzettend veel visuele context.

Van infographic naar thematische website

Na een succesvolle pilot bij Vesteda en een uitgebreid klantonderzoek onder de huurders van Vesteda, werd het tijd om het jaaroverzicht voor huurders aanzienlijk op te waarderen. Het uitgevoerde klantonderzoek gaf ons de houvast die we nodig hadden om het nieuwe concept nóg beter te laten aansluiten bij de behoeften van de doelgroep. Het resultaat: een standalone website met een thematische indeling, waarop huurders meer inzicht kregen in de ontwikkelingen in en rondom Vesteda. Deze website is in het daaropvolgende jaar geüpdatet met nieuwe inhoud en visuele context, en uiteraard ook getoetst met behulp van de input van huurders.

Het jaaroverzicht 2018 was een pilotproject van de afdeling huurderstevredenheid. Nadat de pilotfase succesvol was afgerond, en de input van het klantonderzoek onder huurders was verwerkt, werd duidelijk dat we de nieuwe editie van het jaaroverzicht voor huurders flink konden uitbreiden. De uiteindelijke vorm waar we samen met Vesteda voor kozen, was een thematisch ingedeelde website met toegankelijke informatie en veel visuele context.

Het concept achter de website is een doorontwikkeling van het idee uit de pilot: de grafische context moet ondersteunend zijn aan het verhaal, waarbij de verdieping per onderwerp én de grafische aankleding zo letterlijk mogelijk worden uitgewerkt. Zo werd de homepage een representatie van een landschap, met daarin vier voorstellingen van dorpen, steden of wijken, waarvan elk een specifiek thema representeert. Klik je door, dan kom je als het ware in het thema terecht, en zie je een appartementencomplex met thematische aankleding, waarbij elke ‘verdieping’ een deelonderwerp representeert. De ‘verdieping’  is dus letterlijk en figuurlijk, elk met specifieke context, visuals en embedded media.

Gewapend met relevante, getoetste input uit de doelgroep, waren we in staat om het jaaroverzicht voor huurders véél meer body te geven. Door vervolgens ook het eindresultaat en het gebruik van de website te meten (we hadden nu immers ook gedetailleerde online gebruiksgegevens), konden we de website voor het daaropvolgende jaar nóg beter laten aansluiten bij de wensen en behoeften van de huurders. Het was een interessant project, waarbij de uitdaging vooral zat in het toegankelijk maken van complexe informatie voor een zeer diverse doelgroep. Stakeholders van een institutionele belegger en huurders verschillen immers van elkaar als dag en nacht, maar ‘huurders’ zijn op zichzelf natuurlijk ook geen uniforme groep mensen. Het was interessant om te zien hoeveel moeite er vanuit de organisatie – maar óók vanuit de doelgroep – werd gestoken in het opwaarderen van de huurderscommunicatie. Leuk én leerzaam om daar jarenlang bij betrokken te mogen zijn en waar mogelijk inzicht te bieden.

Bekijk een aantal van onze projecten:

 • Een modulaire sales pack voor Kyros Hydrogen Solutions

  We maakten een modulaire sales pack voor Kyros Hydrogen Solutions: promotioneel drukwerk dat in verschillende samenstellingen kan worden uitgereikt.

 • Een uitgebreid en toegankelijk jaaroverzicht in de vorm van een website voor Vesteda

  We hielpen Vesteda met het opwaarderen van het jaaroverzicht naar een standalone, thematisch ingedeelde website met veel visuele context.

 • Rebranding en ontwikkeling huisstijl voor SafeDrivePod

  Na een snelle interne doorontwikkeling van SafeDrivePod, was het hoog tijd om ook de look and feel van het merk naar een hoger niveau te tillen.

 • Beursstand voor Kyros Hydrogen Solutions

  Kyros Hydrogen Solutions neemt jaarlijks deel aan verschillende beurzen, en vroeg ons een booth design te maken voor haar beursstand.

 • De SafeDrivePodcast van SafeDrivePod

  Samen met SafeDrivePod produceerden we de safedrivepodcast en tientallen fragmenten voor 'embeds' en social media posts.

 • De Parlementaire Podcast van het CPG

  Voor het CPG maakten we de Parlementaire Podcast over verschillende onderwerpen die de Haagse agenda domineerden in de jaren 70.

 • Een kennisportal over gemeenteraadsverkiezingen voor de Gelderland Academie

  Voor alle leden van politieke partijen ontwikkelden we een kennisportal met concrete tips en adviezen in aanloop naar de raadsverkiezingen.

 • 3D renders voor Kyros Hydrogen Solutions

  Gedetailleerde, visuele weergaven van verschillende installaties van Kyros Hydrogen Solutions, voor gebruik op verschillende kanalen en dragers.

 • 2D en 3D animaties voor Kyros Hydrogen Solutions

  We maakten 2D en 3D animaties om potentiële klanten van Kyros Hydrogen Solutions de turnkey electrolyzers en het productieproces van waterstof te tonen.

 • Een thematische site voor het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis

  We hielpen het CPG om hun uitgebreide publicatie over politiek in de jaren 70 te versterken met digitale content op een thematische website.

 • Klantonderzoek onder huurders van Vesteda

  We hielpen Vesteda met klantonderzoek in verschillende soorten en maten, om de informatiebehoeften van huurders boven tafel te krijgen.

 • Een dynamisch schoolplan in de vorm van een thematische website voor het Candea College

  We hielpen het Candea College om van hun schoolplan op papier een dynamische, thematische website voor verschillende stakeholders te maken.

 • Illustraties en animaties voor Vesteda

  We maakten illustraties en animaties bij verschillende situaties, thema's en onderwerpen voor huurders van Vesteda.

 • Een laagdrempelig jaaroverzicht voor huurders van Vesteda

  Als pilotproject voor Vesteda maakten we een laagdrempelig jaaroverzicht voor huurders, in de vorm van een infographic.

 • Contentoptimalisatie en SEO voor Kyros Hydrogen Solutions

  We optimaliseerden de website van Kyros Hydrogen Solutions, voor een betere indexatie, een relevanter informatieaanbod en meer sales qualified leads.

MEER WETEN?

Ik geef graag antwoord op je vragen:

Dion van den Berg
Dion van den Bergstrategie, concept, online & tekst
Dion kan je veel vertellen over strategische, tactische en operationele marketing en communicatie. Hij helpt je bij het bedenken, uitwerken en beheren van effectieve campagnes en het optimaliseren van middelen en kanalen. Ben je op zoek naar lekkere concepten met rake teksten, of een overkoepelende strategie? Vraag hem dan gerust eens op de koffie, of kom gezellig bij ons langs.