Een nieuwe website, of toch iets anders?


…Soms is het slim – én voordeliger – om op zoek te gaan naar de vraag achter de vraag, zodat je de best passende oplossing van ons krijgt.

search enige optimisation

WAAR HEB JIJ HET MEESTE BAAT BIJ?

Vaak worden we benaderd door klanten die graag een nieuwe website willen. Ze merken bijvoorbeeld dat de klandizie terugloopt. Of soms denken ze dat die hagelnieuwe website van de directe concurrent klanten weglokt. Uiteraard gaan we graag aan de slag met het ontwikkelen van een nieuwe site, maar niet vóórdat we een paar belangrijke vragen stellen over de oude website.

EEN NIEUWE WEBSITE, OF GAAT HET OM IETS ANDERS?

Het eerste wat we vragen is in welke behoefte er écht moet worden voorzien. Dit lijkt een open deur, maar het antwoord op deze vraag ligt vaak minder voor de hand dan je denkt. Over het algemeen is een nieuwe website namelijk niet de daadwerkelijke behoefte, maar gaat het juist om het aantrekken en activeren van nieuwe of soms zelfs bestaande klanten, die op de een of andere manier de weg naar de website niet kunnen vinden.

Meer dan eens komen we er achter dat de site in kwestie misschien nog best wel voldoet, maar de weg er naartoe wat minder. De website is bijvoorbeeld slecht te vinden. Of misschien zijn er wel voldoende bezoekers, maar houdt iets ze tegen om tot een aankoop over te gaan. Vaak is dan de inhoudelijke kwaliteit van de website de boosdoener, en niet de techniek. Even goed nadenken over de inhoud, een paar klanten vragen wat hun behoeften zijn op het gebied van jouw online communicatie, en een paar aanpassingen onder de motorkap later blijkt er al heel wat verbeterd te zijn.

EEN ETALAGE MIDDEN IN EEN LEEG WEILAND

Een nieuwe website helpt je onderneming alleen verder, als ook alle toegangswegen minstens van dezelfde kwaliteit zijn. Bedenk dat ‘online’ eigenlijk hetzelfde werkt als ‘offline’. Als je een prachtige etalage bouwt op een A-locatie met veel doorstroom, voldoende parkeerplaats en toegangswegen, zijn je kosten misschien hoger, maar je opbrengsten ook. Als je dezelfde etalage midden in een weiland plaatst, ben je weliswaar minder kwijt, maar op termijn zul je zélf voor alle toegangswegen, de bewegwijzering en de parkeerplaatsen moeten zorgen. Dat laatste kost wat werk, maar kan absoluut de moeite waard zijn.

DE WEG NAAR JE WEBSITE ONDERHOUDEN

Wat we wel eens merken is dat het in de praktijk vaak lastig blijkt voor klanten om zelf alle toegangsroutes tot de website up to date te houden. Dat is jammer, want dáár komt nu juist de meeste nieuwe aanwas uit voort. Social media (twitter, facebook, linkedin, instagram, youtube etc.), Adwords, Google Maps, banners op externe sites en displays, maar ook ‘ouderwetse’ links en – misschien wel het belangrijkst – het regelmatig schrijven en delen van goed te indexeren, relevante artikelen. Het kost allemaal veel tijd als je het naast de dagelijkse gang van zaken moet doen.

UITBESTEDEN OF NIET?

De kosten van het uitbesteden van het up-to-date houden van de website, social media en de ‘online presence’ in het algemeen, lijken voor veel klanten op het eerste gezicht niet op te wegen tegen de baten. Niets is echter minder waar. Waar het bijvoorbeeld bij adverteren op zoekmachines namelijk vaak éénrichtingsverkeer betreft, kun je met een goede contentstrategie en pro-actieve webcare (actieve online communicatie) daadwerkelijk een één-op-één dialoog met je klant opzoeken. Het activeren en overhalen van klanten wordt dan een stuk gemakkelijker.

Een slimme contentproductie-partner is in staat om goede, effectieve content voor je te maken in een zeer kort tijdsbestek, en je regelmatig op de hoogte te houden van de resultaten. Vaak is deze contentproductie-partner ook beter thuis in alle nieuwe trucjes en technieken die je online kunt toepassen; ze doen immers de hele dag niets anders. Het kostenplaatje wordt zo dus al een stuk genuanceerder; je online communicatie wordt gelikter én effectiever, en jij bent weer in staat om je helemaal te focussen op waar jij nu juist zo goed in bent. Preken we nu voor eigen parochie? Uiteraard. Als het niet zou lonen, zouden wij al lang zonder werk hebben gezeten.

MEER WETEN?

Ik geef graag antwoord op je vragen:

Dion van den Berg
Dion van den Bergstrategie, concept, online & tekst
Dion kan je veel vertellen over strategische en tactische marketing. Hij helpt je bij het bedenken van effectieve campagnes en het optimaliseren van je marketingmiddelen en -kanalen. Ben je op zoek naar lekkere concepten met rake teksten, of een overkoepelende marketingstrategie? Vraag hem dan gerust eens op de koffie, of kom gezellig bij ons langs.