Fotografie


…Laat je merk, je producten én je mensen van hun beste kant zien.

Professioneel fotomateriaal geeft je merk een gigantische, visuele boost.

Direct een afspraak maken?

Fotografie


…Laat je merk, je producten én je mensen van hun beste kant zien.

Professioneel fotomateriaal geeft je merk een gigantische, visuele boost.

Direct een afspraak maken?

BEELDEND SPREKEN MET SPREKENDE BEELDEN

Voor de meeste merken  is zorgvuldig gekozen, goed geproduceerd fotomateriaal een ontzettende verrijking. Fotografie geeft (letterlijk) vorm aan verhalen en zorgt in een oogwenk voor herkenning. Inmiddels hebben we meer dan een decennium ervaring met het maken en bewerken van foto’s. Van bescheiden producties, tot projecten waarbij talloze producten, locaties en zelfs personen moeten worden vastgelegd en nabewerkt. Ons ervaren team werkt met professioneel materiaal en een eigen studio, waar we met gecontroleerde lichtomstandigheden en neutrale of juist zeer uitgesproken achtergronden kunnen werken. Omdat niet alle objecten in een studio passen, is fotografie op locatie natuurlijk ook altijd een mogelijkheid.

fotografie

Professionele fotografie vergroot de herkenbaarheid van je merk of product. Stockfotografie of aangeleverd beeldmateriaal van leveranciers is vaak prima bruikbaar en van goede kwaliteit, maar je kunt er rustig vanuit gaan dat een groot deel van de concurrentie exact hetzelfde beeldmateriaal gebruikt. Met een unieke, visuele impuls grijp je de aandacht van je doelgroep, maar daarna moet je de aandacht ook zien vast te houden. De foto’s die wij maken van de dingen waar jij trots op bent, verdienen dus wel wat voorbereiding. Fotomateriaal dat een verhaal moet vertellen of ondersteunen, roept automatisch vragen op. Wat wil je aan je klant overbrengen? Welke waarden moet het beeld onderstrepen? Wat vind je doelgroep belangrijk? Waar houden ze van, en waarvan juist niet? Heeft je foto veel context nodig, of wint het beeld juist aan overtuigingskracht door alle opsmuk weg te laten? Even richten en klikken? Leuk voor op vakantie, maar daar nemen wij geen genoegen mee. Je kunt er dus op vertrouwen dat we verder kijken dan onze lens lang is.

Foto’s maken is één ding; ze op de juiste manier gebruiken is een tweede. Fotografie staat vrijwel nooit op zichzelf. Anders dan bijvoorbeeld een videoproductie, is fotografie vaak onderdeel van een groter geheel. Het beeldmateriaal wordt immers binnen een bepaalde context gebruikt. Op een website, in een presentatie, in een catalogus, in een folder, op een muur, noem het maar op. Die context kan belangrijk zijn voor de manier waarop foto’s gekaderd, bewerkt en opgeleverd moeten worden. Daarom maakt de context van fotografie vast onderdeel uit van de voorbereiding van de opdracht. Zo weet je zeker dat je precies krijgt wat je nodig hebt.

WE VERZORGEN VERSCHILLENDE FOTOGRAFISCHE PRODUCTIES:

 • Productfotografie 

  Waar ga je vrijwel direct naar op zoek als je iets wil hebben? Precies; foto’s. Maar hoe val je op in een zee van generieke productfotografie? Kies je voor een achtergrond of niet, neutrale of juiste hele uitgesproken belichting, of is de omgeving waarin je product of dienst wordt gebruikt juist heel kenmerkend? Wij helpen je graag om je product op de best passende manier op de gevoelige plaat te zetten.

 • Portretfotografie

  Iedereen kan er goed uitzien op een foto. De sleutel zit ‘m vaak in de fotograaf en de voorbereiding, niet per definitie in het model. Ook hier geldt; het concept, de context en de nabewerking van de portretfoto zijn minstens zo belangrijk als wat er voor de lens gebeurt. Portretteren doen we overigens graag op een manier, waar de persoon voor de lens zich lekker bij voelt. Daar krijg je de mooiste resultaten van.

 • Reportagefotografie 

  Een verhaal met plaatjes is altijd beter, ongeacht je leeftijd of leesniveau. Beelden van een situatie, een geïnterviewde, een locatie of een symbolische voorstelling, geven het verhaal in één oogopslag duiding, zorgen voor emotionele lading, of gewoon een welkome onderbreking van een woordenstroom. We helpen je graag met het verlenen van visuele context aan je verhaal.

 • Sfeerimpressie  

  Een sfeerimpressie van een gebeurtenis is niet alleen leuk voor de mensen die erbij waren, maar ook voor degenen die een gebeurtenis helaas hebben moeten missen. Kies je voor een sfeerimpressie, dan zorgen wij ervoor dat een goed voorbereide fotograaf de sleutelmomenten én de toevallige interacties op een ongedwongen, natuurlijke manier vastlegt.

 • Objectfotografie

  Onder objectfotografie verstaan wij het vastleggen van grote, unieke of lastig te verplaatsen onderwerpen. Denk aan gebouwen, kunstwerken, voertuigen, werktuig of installaties. Vaak speelt hierbij de omgeving een belangrijke rol, en dit vormt direct ook de grootste uitdaging. Wij helpen je om de beste overzichtsfoto’s te maken, maar ook om de fijnste details vast te leggen.

 • Interieurfotografie 

  In veel gevallen kan het zinvol zijn of sfeerverhogend werken, om het interieur van een gebouw vast te leggen. Overzicht, compositie, het uitlichten van details, het aankleden van de ruimte en het scheppen van een specifieke sfeer zijn essentieel bij interieurfotografie, allemaal zaken waar we je graag mee van dienst zijn.

EEN KLEINE GREEP UIT ONS WERK:

IN VIER STAPPEN NAAR DE BESTE OPLOSSING:

1. Oriëntatie

Voor we met elkaar in zee gaan, is het handig om vast te stellen hoe we je het beste van dienst kunnen zijn. We vinden het belangrijk dat we samen door een deur kunnen, dus we beginnen met een kennismakingsgesprek. Jij legt ons je probleem en/of wensen voor en als het klikt tussen ons, dan bedenken we hoe we je het beste kunnen helpen.

Het kan voorkomen, dat we een andere oplossing suggereren, dan waar je in eerste instantie voor kwam. Je krijgt bij ons namelijk niet altijd wat je vraagt, maar wat pást bij je vraag. Geen zorgen, dat gebeurt nooit zonder valide argumenten. We doen je een concreet voorstel, met een uitgebreide onderbouwing. Bovendien sturen we je een transparante, modulair opgebouwde offerte. Er is dus altijd genoeg te kiezen bij ons.

2. Voorbereiding

We gaan niet als een kip zonder kop rennen. We bereiden ons kort, maar goed voor. Dat doen we door de kaders van de opdracht helder te definiëren en de klus op te delen in deeltaken. Dat scheelt verderop in het proces een boel tijd. Iedereen weet immers tot in detail wat er van hem of haar verwacht wordt, en dat verkleint de foutmarge.

Voor elk project gebruiken we een online planningsbord, waar jij als opdrachtgever ook gewoon bij kunt. Zo kun je precies zien wat we allemaal aan het doen zijn, en wanneer. Bij grotere projecten krijgen jij en/of je collega’s zelfs een actieve rol op dit bord. We gebruiken het voor communicatie, planning, taakinformatie en projectmanagement in het algemeen.

3. Uitvoering

Als we alle kaders op een rijtje hebben en iedereen weet wat ‘ie moet doen, dan gaat de schop in de grond. We doorlopen elke deeltaak, en betrekken jou en je (potentiële) klanten bij elk afgerond tussen- en eindproduct bij het proces. Zo hebben we gedurende het project voldoende ijkpunten om mee te toetsen of we nog op de goede weg zitten.

Bij PAPPENHEIMERS maken wij er een gewoonte van om voortdurend collega’s te betrekken bij elkaars werkzaamheden. Zo proberen we de foutmarge te beperken, en voorkomen we dat we onze creativiteit verliezen. Als iemand over je schouder meekijkt, is het immers een stuk lastiger om elke keer hetzelfde trucje uit te voeren. Echte vastlopers of inspiratieloze momenten vangen we op deze manier ook op, en dat scheelt een boel tijd. Je kunt er dus op rekenen dat jouw project vlot, maar ook secuur wordt uitgevoerd.

4. Vervolg

Marketingactiviteiten mogen dan uiteenlopend zijn qua vorm en inhoud, toch hebben ze één ding gemeen: er is altijd een follow-up. Wij laten zien wat het project heeft opgeleverd, en geven waar nodig advies over vervolgstappen. Ook dragen we werkzaamheden aan jou en je collega’s over, zodat zo min mogelijk van de investering en verworven kennis verloren gaat.

Alles wat wij kunnen, willen we je desgevraagd ook leren. We hebben een paar workshops op de plank liggen, maar we ontwikkelen ze ook op maat. Mocht een project voor ons ten einde lopen, maar een vervolg krijgen waar wij niet meer bij betrokken zijn, dan helpen we je desgewenst bij de overdracht. Ook krijg je bij ons toegang tot een groot deel van de tools die we inzetten om jouw project mee te vormen. Op die manier hoef je je nooit exclusief aan ons te binden. Het mag natuurlijk wel, maar het moet niet.

MEER WETEN?

Ik geef graag antwoord op je vragen:

Patrick Davelaar
Patrick DavelaarOntwikkeling en uitvoering beeldconcepten
Patrick helpt je graag met het bedenken en maken van beeld, in de breedste zin van het woord. Er zijn veel mensen die liever kijken dan lezen, dus het vertalen van woorden in beelden is een belangrijke marketing skill. Neem gerust contact met ‘m op als je denkt dat Patrick iets voor je kan betekenen, want hij is ook nog eens zeer vriendelijk in de omgang.