OFFLINE, OF TOCH ONLINE?
Een échte ontmoeting of een feestje klinken altijd goed. Bijna iedereen houdt er wel van. Er zijn echter ook genoeg redenen te bedenken waarom elkaar in het echt ontmoeten niet altijd de beste optie is. Je kunt immers niet elke saaie vergadering vermommen als feestje. Daarnaast kunnen fysieke bijeenkomsten ook vrij duur zijn. Vaak ben je afhankelijk van een boel externe factoren. Er moet veel geregeld worden en je kunt slechts een beperkt aantal deelnemers uitnodigen. Daar komt bij dat niet alle genodigden erbij kunnen zijn. Omdat ze op de kinderen moeten passen, van (heel) ver weg moeten komen of omdat er toevallig een wereldwijde virusuitbraak heeft plaatsgevonden. Als je wil dat niemand je boodschap mist, dan is een online ontmoeting – of de mogelijkheid om die ontmoeting achteraf alsnog bij te wonen – een serieuze overweging waard.
WAAROM EEN LIVESTREAM, WEBINAR OF ONLINE EVENT EEN DONDERS GOED IDEE IS
Een livestream, webinar of online event is een efficiënt middel om voor grote groepen mensen te presenteren. Ook voor het aangaan van de dialoog kan een livestream of webinar een ideale aanjager zijn. Denk aan productlanceringen, ‘breaking news’, live-reacties op recente gebeurtenissen, discussiepanels, productdemo’s of instructies. Het live-aspect moet natuurlijk wel iets toevoegen aan de beleving, anders is een reguliere video, podcast of vlog misschien een beter idee. Het live-element stelt je in staat om letterlijk een connectie te maken met je publiek. Ze kunnen inbellen met audio en/of video, chatten en screen sharen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld vragen stellen, stemmen of deelnemen aan de discussie.
DE VOORDELEN VAN EEN LIVESTREAM, WEBINAR OF ONLINE EVENT:
IN VIER STAPPEN NAAR DE BESTE OPLOSSING:
1. Oriëntatie
Voor we met elkaar in zee gaan, is het handig om vast te stellen of, en hoe we je het beste van dienst kunnen zijn.
2. Voorbereiding
We gaan niet als een kip zonder kop rennen. We bereiden ons goed voor, zodat er van het begin af aan heldere verwachtingen zijn.
3. Uitvoering
Als we de kaders op een rijtje hebben en iedereen weet wat ‘ie moet doen, dan gaat de schop in de grond.
4. Vervolg
Wij laten zien wat het project heeft opgeleverd, en geven waar nodig en indien relevant advies over eventuele vervolgstappen.