Met je poten in de klei kom je op de beste ideeën.


…Een prettige combinatie van denken én doen.

Én denken

‘Gewoon gaan rennen’ is goed voor de gezondheid, maar in vrijwel elk ander geval is het best onwenselijk. Voordat je hebt afgerekend in een restaurant bijvoorbeeld, maar ook als het om marketing gaat.

Lees meer

De effectiviteit van marketing begint bij de strategische afbakening. Kaders waarmee je tijdens de uitvoering kunt toetsen of je op de goede weg zit. In andere woorden: het voorkomt dat je geld over de balk smijt zonder er ooit een cent voor terug te zien.

Én doen

Spijkers met koppen slaan. Niet lullen maar poetsen. Gaan met die banaan. Met alléén een strategie heeft nog nooit iemand een oorlog gewonnen, daarom houden wij het graag kort en krachtig.

Lees meer

Terwijl we de strategie aan het formuleren zijn, gaan we al aan de slag met kleinschalige campagnes. Waarom ook niet? Met je poten in de klei kom je immers op de beste ideeën. Je hoeft dus geen weken te wachten voordat je resultaat ziet van ons werk.

Én snel een beetje

Om het tempo erin te houden, het overzicht te bewaren én risico’s te beperken, werken we graag cyclisch en iteratief. Mooie business-bingowoorden, die niets meer of minder betekenen dan ‘leren door te doen’.

Lees meer

Middelen en campagnes die we (tijdens en) na de strategievorming inzetten, leveren al snel iets op. Deze resultaten meten we doorlopend, zodat we de strategie kunnen versterken met praktijkervaring. Zo weet je dus zeker (en snel) dat we op de goede weg zitten.

Alle stappen op een rijtje:

Alle stappen op een rijtje:

Klik op één van de stappen als je er meer over wilt weten.

1. MISSIE & VISIE, KERN- & MERKWAARDEN
1. MISSIE & VISIE, KERN- & MERKWAARDEN

Effectieve marketing begint met het formuleren van strategische kaders. Aan de hand van een uitgebreid vraaggesprek formuleren wij een kernachtige missie en visie. Daarnaast buigen we ons over de kern- en merkwaarden van het merk.

2. PROPOSITIE, MERKBELOFTE & BEWIJSVOERING
2. PROPOSITIE, MERKBELOFTE & BEWIJSVOERING

We concretiseren de abstracte, strategische uitgangspunten. We vormen de missie, visie, kernwaarden en merkwaarden om tot toepasbare, meer klantgerichte definities: een propositie, merkbelofte en de nodige bewijsvoering.

3. MARKT & CONCURRENTIE
3. MARKT & CONCURRENTIE

We maken een kernachtig overzicht van het speelveld waarop we ons begeven. Daarbij brengen we de verschillende spelers in kaart. Welke kansen liggen er? Waarin lopen we voorop, en waarin blijven we achter?

4. DOELGROEP & PERSONA
4. DOELGROEP & PERSONA

Om jouw publiek zo goed mogelijk te leren kennen, identificeren we de belangrijkste klantgroepen en hun kenmerken. Deze anonieme groepen brengen we terug tot karakteristieke, herkenbare individuen. Vanaf dit moment krijgt de doelgroep een actieve rol in de ontwikkeling van de marketingactiviteiten.

5. PRODUCT-MARKTCOMBINATIE
5. PRODUCT-MARKTCOMBINATIE

Niet iedereen is op dezelfde manier te overtuigen, dus de communicatie over een product moet je op elke specifieke doelgroep afstemmen. We buigen ons daarbij over tien variabelen: product, prijs, plaats, promotie, personeel, proces, periferie, partners, proefondervindelijk bewijs en presentatie.

6. KLANTREIS
6. KLANTREIS

We maken een visuele weergave van alle momenten waarop een potentiële klant *mogelijk* in contact komt met het merk. Zo weten we waar en wanneer de doelgroep belangrijke keuzes maakt, en kunnen we inschatten met welke middelen en kanalen we deze keuzes positief kunnen beïnvloeden.

7. MERKPERSOONLIJKHEID
7. MERKPERSOONLIJKHEID

Een consequente stijl en toon helpen een merk om betrouwbaar en professioneel over te komen. Naast de stijl en toon van de communicatie, buigen we ons over de gewenste en ongewenste associaties in relatie tot het merk. Ook proberen we het merk te typeren met één van twaalf archetypen.

8. CONTENTCREATIE
8. CONTENTCREATIE

Een middelenoverzicht en een marketingplanning helpen je om gestructureerd campagnes in te zetten. Leren door te doen, veel vragen stellen, fouten durven maken en daar weer van leren, dat is het devies. Op die manier ontstaan de beste campagnes, websites, posts, video's, workshops, evenementen, folders, en ga zo maar door.

Heb je een vraag? Stel 'm ons!

Not readable? Change text. captcha txt