Met je poten in de klei kom je op de beste ideeën.


…Ons strategisch marketing model is een prettige combinatie van denken én doen.

ÉN DENKEN

‘Gewoon gaan rennen’ is goed voor de gezondheid, maar er zijn situaties waarin het niet aan te raden is. Voordat je hebt afgerekend in een restaurant bijvoorbeeld, maar ook als het om marketing gaat.

De effectiviteit van marketing begint bij de strategische afbakening. Kaders waarmee je tijdens de uitvoering kunt toetsen of je op de goede weg zit. In andere woorden: het voorkomt dat je geld over de balk smijt zonder er ooit een cent voor terug te zien.

Strategisch marketing model

Bij PAPPENHEIMERS werken we met een strategisch marketing model, dat in eigen keuken is ontwikkeld. Dat betekent echter niet dat we het wiel opnieuw hebben uitgevonden. Wat we hebben gedaan, is onderdelen uit theorieën, modellen en methoden waar wij blij van worden, samengevoegd tot één, modulair geheel. Van de variabelen die we in ons model hebben opgenomen, weten we uit eigen ervaring dat ze goed te vertalen zijn naar de dagelijkse praktijk.

Schaalbaar en op maat

Een belangrijk kenmerk van ons strategisch marketing model, is dat het modulair is opgezet. Het is dus geen kwestie van ‘alles of niets’; we kunnen jouw marketingstrategie gemakkelijk inperken, of juist uitbreiden met meer of minder modules. Zo is er voor vrijwel ieder budget en elke situatie wel een zinvolle, werkbare strategie uit te denken.

ÉN DOEN

Spijkers met koppen slaan. Niet lullen maar poetsen. Gaan met die banaan. Met alléén een strategie heeft nog nooit iemand een oorlog gewonnen, dus daarom vinden wij het belangrijk om niet te lang stil te staan bij de kaders.

Een puur theoretisch plan is in onze ogen niet zo zinvol. De ervaring uit de praktijk, zowel die van ons als die van jou, vormen samen met de juiste theoretische onderlaag, een uitvoerbaar, toepasbaar plan. Zo zorgen we dat je je marketingdoelstellingen een stuk gemakkelijker behaalt.

De uitvoering versterkt de strategie

Terwijl we de strategie aan het formuleren zijn, gaan we al aan de slag met kleinschalige campagnes. Waarom ook niet? Met je poten in de klei kom je immers op de beste ideeën. Je hoeft dus geen weken te wachten voordat je resultaat ziet van ons werk, want we helpen je direct met het identificeren en implementeren van quick wins. De middelen en campagnes die we vanaf het eerste moment inzetten, leveren al snel iets op. Deze resultaten meten we doorlopend, zodat we de strategie kunnen versterken met praktijkervaring. Zo weet je dus zeker (en snel) dat we op de goede weg zitten.

ÉN SNEL EEN BEETJE

Om het tempo erin te houden, het overzicht te bewaren én risico’s te beperken, werken we graag cyclisch en iteratief. Mooie business-bingowoorden, die neerkomen op ‘leren door te doen’, maar dan wel gestructureerd.

Verwacht van ons geen enorme verhandelingen op papier, maar ook geen vage sessies met geurkaarsen, vlotten bouwen en trust falls. We proberen in een korte tijd tot een vrij uitgebreid, strategisch kader te komen. Wij verzinnen dat natuurlijk niet zelf, maar stellen jou en je collega’s een aantal vragen, tijdens een aantal vraaggesprekken (meestal vier of vijf). De antwoorden verwerken wij vervolgens in jouw eigen, uitgewerkte versie van ons strategisch marketing model.

IN VIER STAPPEN NAAR DE BESTE OPLOSSING:

1. Oriëntatie

Voor we met elkaar in zee gaan, is het handig om vast te stellen hoe we je het beste van dienst kunnen zijn. We vinden het belangrijk dat we samen door een deur kunnen, dus we beginnen met een kennismakingsgesprek. Jij legt ons je probleem en/of wensen voor en als het klikt tussen ons, dan bedenken we hoe we je het beste kunnen helpen.

Het kan voorkomen, dat we een andere oplossing suggereren, dan waar je in eerste instantie voor kwam. Je krijgt bij ons namelijk niet altijd wat je vraagt, maar wat pást bij je vraag. Geen zorgen, dat gebeurt nooit zonder valide argumenten. We doen je een concreet voorstel, met een uitgebreide onderbouwing. Bovendien sturen we je een transparante, modulair opgebouwde offerte. Er is dus altijd genoeg te kiezen bij ons.

2. Voorbereiding

We gaan niet als een kip zonder kop rennen. We bereiden ons kort, maar goed voor. Dat doen we door de kaders van de opdracht helder te definiëren en de klus op te delen in deeltaken. Dat scheelt verderop in het proces een boel tijd. Iedereen weet immers tot in detail wat er van hem of haar verwacht wordt, en dat verkleint de foutmarge.

Voor elk project gebruiken we een online planningsbord, waar jij als opdrachtgever ook gewoon bij kunt. Zo kun je precies zien wat we allemaal aan het doen zijn, en wanneer. Bij grotere projecten krijgen jij en/of je collega’s zelfs een actieve rol op dit bord. We gebruiken het voor communicatie, planning, taakinformatie en projectmanagement in het algemeen.

3. Uitvoering

Als we alle kaders op een rijtje hebben en iedereen weet wat ‘ie moet doen, dan gaat de schop in de grond. We doorlopen elke deeltaak, en betrekken jou en je (potentiële) klanten bij elk afgerond tussen- en eindproduct bij het proces. Zo hebben we gedurende het project voldoende ijkpunten om mee te toetsen of we nog op de goede weg zitten.

Bij PAPPENHEIMERS maken wij er een gewoonte van om voortdurend collega’s te betrekken bij elkaars werkzaamheden. Zo proberen we de foutmarge te beperken, en voorkomen we dat we onze creativiteit verliezen. Als iemand over je schouder meekijkt, is het immers een stuk lastiger om elke keer hetzelfde trucje uit te voeren. Echte vastlopers of inspiratieloze momenten vangen we op deze manier ook op, en dat scheelt een boel tijd. Je kunt er dus op rekenen dat jouw project vlot, maar ook secuur wordt uitgevoerd.

4. Vervolg

Marketingactiviteiten mogen dan uiteenlopend zijn qua vorm en inhoud, toch hebben ze één ding gemeen: er is altijd een follow-up. Wij laten zien wat het project heeft opgeleverd, en geven waar nodig advies over vervolgstappen. Ook dragen we werkzaamheden aan jou en je collega’s over, zodat zo min mogelijk van de investering en verworven kennis verloren gaat.

Alles wat wij kunnen, willen we je desgevraagd ook leren. We hebben een paar workshops op de plank liggen, maar we ontwikkelen ze ook op maat. Mocht een project voor ons ten einde lopen, maar een vervolg krijgen waar wij niet meer bij betrokken zijn, dan helpen we je desgewenst bij de overdracht. Ook krijg je bij ons toegang tot een groot deel van de tools die we inzetten om jouw project mee te vormen. Op die manier hoef je je nooit exclusief aan ons te binden. Het mag natuurlijk wel, maar het moet niet.