Dion van den Berg


…Dion helpt je bij het bedenken en uitwerken van effectieve strategieën, marketingcampagnes en marketingmiddelen.

Dion van den Berg - Pappenheimers

DION VAN DEN BERG IS JE BESTE VRIEND

Dat het balletje vreemd kan rollen, daar kan Dion van den Berg over meepraten. Dion rondde het VWO in het jaar 2000 af in het destijds nogal slaperige forensendorp Zevenaar. Na de middelbare school wilde hij graag een breder beeld van de maatschappij krijgen. Daar kreeg je immers maar een klein beetje van mee in de forensenbubbel. Psychologie aan de universiteit passeerde kort de revue. Een beetje actie en spanning klinken echter ook niet verkeerd als je jong bent en wat wilt. Uiteindelijk werd het dus de politie. Eind 2000 kon Dion van den Berg aan de slag als aspirant agent bij politieregio Utrecht.

Een koude kermis

Dion volgde de basisopleiding in Leusden en liep een aantal werkstages in de Provincie Utrecht. Dat ging hem niet in de koude kleren zitten. Veel groot en klein leed, waar je alleen maar de kop of de staart meekreeg. Als politieagent in de noodhulp krijg je vrijwel nooit de kans om een probleem van kop tot staart op te lossen. Dat is ook niet je taak. Vaak kom je in het heetst van de strijd op het toneel, waar je zo snel mogelijk de brand moet blussen, om het volgende moment weer een hele andere casus voor je kiezen te krijgen.

Dion kwam er vlot achter dat hij daar niet bepaald gelukkig van werd, hoewel de mentaliteit en het kameraadschap hem enorm bevielen. Met een berg meer levenservaring onder de riem en enorm veel respect voor het vak en de geweldige collega’s, hangt hij het politieuniform aan de wilgen. Tijd voor wat anders!

TERUG IN DE SCHOOLBANKEN

Nadat Dion van den Berg bij de politie stopte, ging hij zich oriënteren op een studie aan de universiteit of het HBO. Praktische toepasbaarheid en leren in de praktijk was hem bij de politie goed bevallen, dus een deeltijdstudie zou wel zo prettig zijn.

Dat het iets commercieels moest worden, was al snel duidelijk. Het liefst iets analytisch, waarbij problemen oplossen en intermenselijk contact samen kwamen. Na een slaapverwekkend tussenjaar gewerkt te hebben als technisch tekenaar, was de keuze voor een vervolgstudie gelukkig snel gemaakt. Het werd de duale variant van de opleiding communicatiemanagement aan de Hogeschool Utrecht.

GOED OEFENEN MET COMMUNICATIEVRAAGSTUKKEN

Tijdens de duale opleiding communicatiemanagement aan de Hogeschool Utrecht, krijgt Dion elk opleidingsjaar een half jaar de kans om het geleerde tijdens een werkstage in de praktijk te brengen. De focus ligt daarbij voornamelijk op het oplossen van communicatievraagstukken die leven binnen een organisatie. Ontzettend leerzaam, en een mooie vuurproef voor de theoretische kennis die in het voorafgaande half jaar is opgedaan.

Het duale systeem is een fantastische manier van leren, ook al duurt het door de werkstages met vier en een half jaar nét iets langer dan een traditionele opleidingsvorm. Dat extra half jaar brengt wel een gigantisch voordeel met zich mee. Als student beschik je na het afronden van de duale studie al direct over twee jaar relevante werkervaring. Eind 2007 ontvangt Dion van den Berg zijn diploma, en kan het échte avontuur beginnen.

DAADKR8 MARKETING IS GEBOREN

Direct na het afronden van zijn opleiding maakt Dion van den Berg een bescheiden begin aan een bedrijfje. Daadkr8 Marketing (toen nog Daadkr8 Communicatie) maakt een voorzichtige, aftastende start in 2007, maar in 2008 is het menens.  Met Daadkr8 Marketing richt Dion van den Berg zich op advies en ondersteuning bij het oplossen van uiteenlopende communicatievraagstukken, zowel op het gebied van interne als externe communicatie.

In 2012 verschuift de focus van Daadkr8 Marketing steeds meer naar de ontwikkeling en uitvoering van marketingcampagnes en publiekscommunicatie. In 2013 maakt Dion van den Berg kennis met Patrick Davelaar en zijn twee compagnons, van videoproductiebedrijf #hekje. Het zijn ontzettend gezellige gasten, en er is ook een goede, zakelijke klik. Die ontmoeting is het begin van een nieuwe fase in de toekomst van beide bedrijven.

EEN NIEUWE UITDAGING: PAPPENHEIMERS

In 2018 ziet Pappenheimers het levenslicht. Het is een logisch resultaat van een jarenlange samenwerking tussen Daadkr8 Marketing en #hekje. De beide bedrijven delen inmiddels drie jaar een kantoor en voeren veel klussen samen uit. De keuze om verder te gaan onder een gezamenlijk label komt voort uit de wens om marketing betekenisvoller en daarmee dus ook effectiever te laten zijn.

In een wereld waarin communicatie steeds vluchtiger wordt, is de verleiding groot om voornamelijk te sturen op de korte termijn. Daarbij wordt vaak voorbij gegaan aan de kern van marketing. Wat Dion van den Berg en zijn collega’s met Pappenheimers doen, is de focus breder leggen. Het geheel moet meer worden dan de som der delen. Hoe je dat doet? Het is vrij simpel: door de doelgroep van de klant actief te betrekken bij de ontwikkeling van marketingactiviteiten, en marketing integraal onderdeel te maken van het bedrijfsproces van de klant.

MEER WETEN?

Ik geef graag antwoord op je vragen:

Dion van den Berg
Dion van den Bergstrategie, concept, online & tekst
Dion kan je veel vertellen over strategische en tactische marketing. Hij helpt je bij het bedenken van effectieve campagnes en het optimaliseren van je marketingmiddelen en -kanalen. Ben je op zoek naar lekkere concepten met rake teksten, of een overkoepelende marketingstrategie? Vraag hem dan gerust eens op de koffie, of kom gezellig bij ons langs.