Livestream / Online event


…Laat je publiek live meegenieten van belangrijke gebeurtenissen.

Schakel ons in voor professionele hulp bij het opzetten en/of uitvoeren van je livestream / online event.

Direct een afspraak maken?

Livestream / Online event


…Laat je publiek live meegenieten van belangrijke gebeurtenissen.

Schakel ons in voor professionele hulp bij het opzetten en/of uitvoeren van je livestream / online event.

Direct een afspraak maken?

EEN ‘OFFLINE’ FEESTJE, OF TOCH EEN LIVESTREAM / ONLINE EVENT?

Een écht feestje klinkt altijd goed. Bijna iedereen houdt er wel van. Er zijn ook genoeg redenen te bedenken waarom elkaar in het echt ontmoeten niet altijd de beste optie is. Fysieke bijeenkomsten kunnen bijvoorbeeld duur zijn. Vaak ben je afhankelijk van een boel externe factoren. Ook moet er veel geregeld worden, en je kunt altijd maar een beperkt aantal deelnemers uitnodigen. Daar komt bij dat niet alle genodigden erbij kunnen zijn. Omdat ze op de kinderen moeten passen, of omdat er toevallig een wereldwijde virusuitbraak heeft plaatsgevonden.

Livestream / online event

Of je nou met één of meerdere van de bovengenoemde zaken worstelt; in veel gevallen is het slim om uit te wijken naar de online variant. Tegen betrekkelijk lage kosten kunnen wij al een livestream of online event voor je verzorgen. We helpen je bij de inhoudelijke en technische voorbereiding, de instructie van de deelnemers, de opbouw, de opname (camera, licht, geluid en regie) en het managen van de interactieve kanalen. En als het feestje voorbij is, helpen we je uiteraard met opruimen.

WAAROM EEN LIVESTREAM / ONLINE EVENT EEN GOED IDEE IS

Livestreams / online events lenen zich bijzonder goed voor online presentaties of dialoogvormen. Denk aan productlanceringen, ‘breaking news’, live-reacties op recente gebeurtenissen, discussiepanels, productdemo’s of één-op-één instructies. Het live-aspect moet natuurlijk wel iets toevoegen aan de beleving, anders is een reguliere video een beter idee. Het live-element stelt je in staat om letterlijk een connectie te maken met je publiek. Ze kunnen inbellen met audio en/of video, chatten en screen sharen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld vragen stellen, stemmen of deelnemen aan de discussie.

free publicity

Een livestream of online event kan de aandacht voor je onderwerp, en daarmee het aantal ‘views’ laten toenemen. In verhouding tot bijvoorbeeld een ‘gewone’ online video, heb je met een livestream of online event een grote troef in handen. In onze huidige tijdsgeest, vol on-demand media, zit er iets aantrekkelijks in het feit dat je pas op een bepaalde datum of een bepaald tijdstip, met zijn allen tegelijk aan specifieke informatie kunt komen. Wij noemen dit het Sinterklaasavond-effect: “Vol verwachting klopt ons hart…”

Met een goed draaiboek bereiden we je livestream of online event tot in de puntjes voor. Zo laten we zo min mogelijk over aan het lot. Met een goede voorbereiding, strakke regie en professionele apparatuur tillen we je livestream of online event naar een hoger niveau. Ook bieden we de mogelijkheid om cruciale onderdelen van tevoren op te nemen, in plaats van live uit te voeren. Zo houd je maximale controle over je boodschap, en is de kans dat er dingen misgaan een stuk kleiner.

Als je livestream of online event eenmaal is afgelopen, kunnen we de opname voor je publiceren op internet. Zo kunnen geïnteresseerden ‘m (nog eens) op hun gemak bekijken, wanneer het hun uitkomt. Naast een integrale versie, kunnen we zelfs een korte edit maken van de hoogtepunten. Zo hoeft niemand iets van je boodschap te missen.

DE VOORDELEN VAN EEN LIVESTREAM / ONLINE EVENT:

  • Bespaar kosten door te kiezen voor een online variant van je bijeenkomst of evenement.

  • Bereik en faciliteer gemakkelijker een groter publiek met een livestream of online event dan met een fysieke bijeenkomst.

  • Krijg meer betrokkenheid van je publiek en relevante verdieping van je livestream of online event door live interactie te faciliteren.

  • Houd grip op je boodschap dankzij een strakke regie, een goede voorbereiding en een professionele uitstraling van je livestream of online event.

  • Geef je boodschap exclusiviteit en nieuwswaarde dankzij het ‘live’-aspect van je livestream of online evenement.

  • Niemand hoeft je boodschap te missen. Een livestream kan na afloop namelijk online gepubliceerd worden en op elk moment bekeken worden, zoals elke andere online video.

IN VIER STAPPEN NAAR DE BESTE OPLOSSING:

1. Oriëntatie

Voor we met elkaar in zee gaan, is het handig om vast te stellen hoe we je het beste van dienst kunnen zijn. We vinden het belangrijk dat we samen door een deur kunnen, dus we beginnen met een kennismakingsgesprek. Jij legt ons je probleem en/of wensen voor en als het klikt tussen ons, dan bedenken we hoe we je het beste kunnen helpen.

Het kan voorkomen, dat we een andere oplossing suggereren, dan waar je in eerste instantie voor kwam. Je krijgt bij ons namelijk niet altijd wat je vraagt, maar wat pást bij je vraag. Geen zorgen, dat gebeurt nooit zonder valide argumenten. We doen je een concreet voorstel, met een uitgebreide onderbouwing. Bovendien sturen we je een transparante, modulair opgebouwde offerte. Er is dus altijd genoeg te kiezen bij ons.

2. Voorbereiding

We gaan niet als een kip zonder kop rennen. We bereiden ons kort, maar goed voor. Dat doen we door de kaders van de opdracht helder te definiëren en de klus op te delen in deeltaken. Dat scheelt verderop in het proces een boel tijd. Iedereen weet immers tot in detail wat er van hem of haar verwacht wordt, en dat verkleint de foutmarge.

Voor elk project gebruiken we een online planningsbord, waar jij als opdrachtgever ook gewoon bij kunt. Zo kun je precies zien wat we allemaal aan het doen zijn, en wanneer. Bij grotere projecten krijgen jij en/of je collega’s zelfs een actieve rol op dit bord. We gebruiken het voor communicatie, planning, taakinformatie en projectmanagement in het algemeen.

3. Uitvoering

Als we alle kaders op een rijtje hebben en iedereen weet wat ‘ie moet doen, dan gaat de schop in de grond. We doorlopen elke deeltaak, en betrekken jou en je (potentiële) klanten bij elk afgerond tussen- en eindproduct bij het proces. Zo hebben we gedurende het project voldoende ijkpunten om mee te toetsen of we nog op de goede weg zitten.

Bij PAPPENHEIMERS maken wij er een gewoonte van om voortdurend collega’s te betrekken bij elkaars werkzaamheden. Zo proberen we de foutmarge te beperken, en voorkomen we dat we onze creativiteit verliezen. Als iemand over je schouder meekijkt, is het immers een stuk lastiger om elke keer hetzelfde trucje uit te voeren. Echte vastlopers of inspiratieloze momenten vangen we op deze manier ook op, en dat scheelt een boel tijd. Je kunt er dus op rekenen dat jouw project vlot, maar ook secuur wordt uitgevoerd.

4. Vervolg

Marketingactiviteiten mogen dan uiteenlopend zijn qua vorm en inhoud, toch hebben ze één ding gemeen: er is altijd een follow-up. Wij laten zien wat het project heeft opgeleverd, en geven waar nodig advies over vervolgstappen. Ook dragen we werkzaamheden aan jou en je collega’s over, zodat zo min mogelijk van de investering en verworven kennis verloren gaat.

Alles wat wij kunnen, willen we je desgevraagd ook leren. We hebben een paar workshops op de plank liggen, maar we ontwikkelen ze ook op maat. Mocht een project voor ons ten einde lopen, maar een vervolg krijgen waar wij niet meer bij betrokken zijn, dan helpen we je desgewenst bij de overdracht. Ook krijg je bij ons toegang tot een groot deel van de tools die we inzetten om jouw project mee te vormen. Op die manier hoef je je nooit exclusief aan ons te binden. Het mag natuurlijk wel, maar het moet niet.

MEER WETEN?

Ik geef graag antwoord op je vragen:

Patrick Davelaar
Patrick DavelaarOntwikkeling en uitvoering beeldconcepten
Patrick helpt je graag met het bedenken en maken van beeld, in de breedste zin van het woord. Er zijn veel mensen die liever kijken dan lezen, dus het vertalen van woorden in beelden is een belangrijke marketing skill. Neem gerust contact met ‘m op als je denkt dat Patrick iets voor je kan betekenen, want hij is ook nog eens zeer vriendelijk in de omgang.