Zelf klantonderzoek doen

Inleiding | Stap 1 | Stap 2 | Stap 3

Leer in drie stappen wat klanten écht van je willen.


Door onderzoek te doen versterk je de band met je klant.

KLANTONDERZOEK IN DRIE STAPPEN

Stap 1

Wat wil je onderzoeken en waarom?

Bedenk wat je van je klanten wilt weten en waarom. Hou het beknopt: een onderzoek kan ook uit één vraag bestaan. Hou het simpel: makkelijke vragen leiden tot concrete antwoorden.

Stap 2

Aan wie en hoe stel je vragen?

Bedenk wie jouw vragen het beste kan beantwoorden. Zorg ook dat de manier waarop je vragen stelt tot bruikbare antwoorden leidt, en kies een methode waar je mee uit de voeten kunt.

Stap 3

Verwerk en deel je resultaten

Nu je weet wat je klanten écht van je willen, kun je aan de slag met hun suggesties. Vertel je klanten wat je met hun input hebt gedaan. Laat zien dat hun mening telt, dat versterkt de band met je klant!

WAAROM VOORPROEVEN GOED IS

Wie vraagt, die weet

Als je wil weten of een nieuw recept zal aanslaan, proef je eerst een hapje, voor je de hele maaltijd serveert. Leren hoe je je merk of product beter laat aansluiten bij de wensen van je klanten werkt precies hetzelfde.

Er ligt een schat aan informatie op je te wachten. Als je onze stappen volgt, kun je ‘m op eigen kracht en zonder al te veel moeite claimen. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, of wil je liever dat wij de behoeften van je klanten boven water krijgen? Geen probleem, dat doen we graag. Neem contact met ons op, we staan voor je klaar!

Resultaat binnen een dag

We vertellen je graag hoe je efficiënt en effectief klantonderzoek doet, en zorgen dat je er direct mee aan de slag kunt. Zo leer je vandaag nog van je klanten hoe je ze nóg beter van dienst kunt zijn.

Wil je weten waar je klanten echt op zitten te wachten? Dan is het stellen van vragen de kortste weg naar succes. En dan bedoelen we ook écht kort, want binnen een dag kun je al resultaat zien van je eigen klantonderzoek. Méér dan eens helpen we klanten in korte tijd aan de juiste antwoorden. Goed onderzoek hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn en ook geen weken in beslag te nemen.

Veel werk? Duur? Welnee.

Wat wél veel werk kost, en ook nog eens zonde is van je geld? Tegenvallende resultaten van je marketing- of verkoopactiviteiten, en niet precies weten waar het aan ligt. Dubbel werk, dubbele kosten…

Misschien hebben je klanten een hele specifieke verwachting van je merk of je product, en leg jij juist de nadruk op iets anders? Het kan zijn dat je marketingcampagne niet helemaal bij hun belevingswereld aansluit. Naast dat je misschien de verkeerde verkoopargumenten gebruikt, kan het zelfs zo zijn dat je simpelweg niet zichtbaar bent op de plekken waar je klanten zijn. Zo zijn er nog tientallen redenen te bedenken waarom jouw marketing- en verkoopactiviteiten niet het gewenste resultaat hebben; allemaal zaken waar je niet naar wilt gissen; die wil je wéten.

DEZE FIJNPROEVERS GINGEN JE VOOR

Ben je nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van klantonderzoek? Misschien kunnen deze mensen je over de streep halen:

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring.
Ik Accepteer

Simone Blüm | Vesteda
Programmamanager huurderstevredenheid

“Klanten vinden het leuk om mee te doen. Ze voelen zich gehoord en gewaardeerd.”

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring.
Ik Accepteer

Ben Bregman | Erfgoed Gelderland
Adviseur Erfgoed & Onderwijs

“Je moet leren kijken naar wie je voor je hebt en hoe je hen interesseert voor je verhaal.”

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring.
Ik Accepteer

Christa Logtenberg | Museum Het Pakhuis
Collectiemanager

“Marketing doe je voor je publiek, dus je wil ook weten wat hen aanspreekt.”

Geen tijd – of zin – om alles zelf te doen?


We helpen je graag bij je klantonderzoek.