Leer in drie stappen wat klanten écht van je willen.


…Stel vragen aan je klanten en haal méér uit marketing.

Klantonderzoek in drie stappen

Klik op één van de drie stappen voor meer informatie:

1. Wat wil je weten en waarom?
1. Wat wil je weten en waarom?

Bedenk wat, maar ook waaróm je iets van je klanten wilt weten. Hou het kort, want zelfs één enkele vraag levert al wat op. Zorg dat ook buitenstaanders je vraag begrijpen. Hoe gemakkelijker de vraag, hoe concreter het antwoord!

2. Aan wie en hoe stel je vragen?
2. Aan wie en hoe stel je vragen?

Bedenk wie je vragen het beste kan beantwoorden, en zorg dat de manier van vragen stellen voldoende diepgang biedt. Is een simpel antwoord genoeg? Dan past een vragenlijst of een turflijst. Wil je de diepte in? Denk dan aan een vraaggesprek of een klantenpanel.

3. Verwerk en deel de resultaten
3. Verwerk en deel de resultaten

Nu je weet waar je publiek wel én niet niet op zit te wachten, moet je aan de slag met de suggesties van je klanten. Minstens zo belangrijk is dat je je klanten laat zien wat je met hun input hebt gedaan. Zijn er nieuwe vragen ontstaan? Dan weet je wat je te doen staat...

Waarom het goed is om eerst te proeven

Wie vraagt, die weet

Als je wilt weten of iets in de smaak gaat vallen, dan doe je er goed aan om eerst even te proeven, voor je de hele maaltijd serveert. Datzelfde geldt voor marketing.

Lees meer

Er ligt een schat aan informatie op je te wachten. Als je onze stappen volgt, kun je ‘m op eigen kracht en zonder al te veel moeite claimen. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, of wil je liever dat wij je klantonderzoek voor je doen? Neem contact met ons op, we staan voor je klaar!

Resultaat binnen een dag

We vertellen je graag hoe je efficiënt klantonderzoek doet. Zo kun je vandáág nog van je klanten leren hoe je ze nóg beter van dienst kunt zijn.

Lees meer

Wil je weten waar je klanten echt op zitten te wachten? Dan is het stellen van vragen de kortste weg naar succes. En dan bedoelen we ook écht kort, want binnen een dag kun je al resultaat zien van je klantonderzoek.

Veel werk? Duur? Welnee.

Wat wél veel werk is en ook nog eens zonde van je geld? Tegenvallende resultaten van je marketinginspanningen, en niet weten waar het precies aan ligt.

Lees meer

 Misschien hebben je klanten een andere verwachting van je merk of je product, of wellicht sluit je campagne niet bij hun belevingswereld aan? Het kan zelfs zo zijn dat je campagne niet zichtbaar is op de plekken waar je klanten zijn, of dat je simpelweg de verkeerde verkoopargumenten gebruikt. Zo zijn er nog tientallen redenen te bedenken waarom een campagne mank loopt. Allemaal zaken waar je niet naar wilt gissen; die wil je wéten.

Deze fijnproevers gingen je voor

Ben je nog niet helemaal overtuigd van de voordelen van klantonderzoek? Misschien kunnen deze mensen je over de streep halen:

Simone Blüm | Vesteda
Programmamanager huurderstevredenheid

“Klanten vinden het leuk om mee te doen. Ze voelen zich gehoord en gewaardeerd.”

Ben Bregman | Erfgoed Gelderland
Adviseur Erfgoed & Onderwijs

“Je moet leren kijken naar wie je voor je hebt en hoe je hen interesseert voor je verhaal.”

Christa Logtenberg | Museum Het Pakhuis
Collectiemanager

“Marketing doe je voor je publiek, dus je wil ook weten wat hen aanspreekt.”

Geen tijd – of zin – om alles zelf te doen?


We helpen je graag bij je klantonderzoek.